Stronachie 18yo, 46% A Dewar Rattray (nr 85340)

Här kommer en whisky ifrån en destilleri som fick stänga på tidigt 1900-tal men som nu har fått återuppstå och som nu går in under märket och tillverkas av Benrinnes Distillery. För oss svenska whiskykonsumenter så kan vi tacka Clydesdale AB som den 1 dec ger oss möjligheten att köpa och smaka denna smått legendariska whisky och som jag nu har förärats ett samples-prov utav.

Stronachie 18yo, A Dewar Rattray

Region: Speyside, Styrka: 46%, Pris: 729 kr SB-Art nr: 85340

MITT BETYG: 16,25 av 20,00

DOFT/UTSEENDE: (3,75) Doftmässigt känns den som en ganska lätt speyside-whisky som är något klen på aromer men där toner av ljusa frukter och lite svaga sherry-nyanser når näsan och kan skönjas.

SMAK: (4.25) Smaken däremot är till skillnad mot doften väldigt fruktig och påtaglig och riktigt god! Söta, mjuka tongångar blandat med lite krydda och svaga sherry-nyanser skapar en perfekt balanserad whisky som känns väldigt genuin och välbyggd. Känns som en riktigt elegant whisky som passar de flesta, både amatörer och mer avancerade whiskydrickare.

EFTERSMAK: (4,00) Mjuk finish med lite krydda mot slutet. Rökstrimmor kan anas i bakgrunden men känns väldigt svaga och komplimenterar och framhäver det lite mera fruktiga. Även lite vanilj kommer fram emot slutet.

HELHET: (4.25) Är man sugen på en mjuk, lite rundare och mognare speyside-whisky så är detta helt klart ett valbart alternativ. Detta är en whisky som kan tilltala de flesta och som bidrar med en härligt elegans! På minussidan kan väl nämnas att den kanske känns lite väl tam i doften men är för övrigt riktigt god och kan rekommenderas. 🙂

Notering: 121128, (Clydesdale – sample)

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *