SMWS 3.194 ”Surf and Turf BBQ” 58,3% (Bowmore)

På min pågående och fantastiska whiskyresa som låtit mig smaka på massor av helt otroliga dofter och smaker men som ibland även har varit mindre bra eller rent av otäcka så har jag nu i egenskap av whiskybloggare här på freddeboos.se åter nått en liten milstolpe i form av min 350:e recenserade whisky! 😛

För att fira detta tänkte jag åter dyka ner efter en flaska i den snygga välkomstlådan med samplesflaskor (4 st x 10 cl) och som man endast kan boka sig för och köpa vid ett tecknande av medlemskap i den internationella whiskyklubben Scotch Malt Whisky Society – SMWS och den svenska avdelningen SMWS Sweden. (Är man nyfiken på destilleri-ursprung och de olika numeriska SMWS-namnen så kan destilleri-listan vara till lite hjälp)

 smws_3_194
 WHISKY:  SMWS 3.194 ”Surf and Turf BBQ”
 STYRKA:  58,3%  ÅR: 1997  ÅLDER: 14
 REGION:  Islay  TYP: Single Malt  PRIS: –
 DESTILLERI:  Bowmore  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  SMWS  LEVERANTÖR:  SMWS Sweden

 

smws3_194DOFT: (4,50 p) Underbar guld/koppar-färgad whisky som påminner om outspädd äpplejuice och som har en ljuvlig sockersötma i doften. Inslag av strävt läderbälte och lite sjögräs med saltstänk ifrån havet kan anas. En svag men ändå stabil och välfylld rökridå ligger i bakgrunden tillsammans med några stänk av vanilj och russin. Riktigt nice!! 🙂

SMAK: (4,50 p) Smaken är fyllig och har riktigt goda och medelrökiga inslag. De söta sherrytonerna och den välbalanserade rökigheten skapar en riktigt god och långvarig munkänsla och där man vill suga länge på sötman, sältan och den lilla touchen av cigarrtobak. Ovattnad finns där en liten tendens till spritighet men där ett par droppar vatten verkligen får den att blomma ut.

ESMAK: (4,50 p) Söta medelkraftiga sherrytoner och den mycket angenäma rökigheten gör detta till en whisky som man aldrig vill skall ta slut och där eftersmaken långsamt ebbar ut.

HELHET: (4,25 p) Fantastiskt god whisky med söta sherry- och gräddkola-inslag och som tål att vattnas lite grann för att öppna upp sig ännu mer och tona ner det ytterst lilla spritgenomslaget. En riktigt trevlig och nyanserad Bowmore (utan parfyminslag!) och som jag gärna dricker både en och två gånger till! Mumma!! 🙂

TOTALPOÄNG: 17,75 / 20.00 p

Notering: 140726, SMWS-box (FAN)

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 78 times, 1 visits today)

2 svar på ”SMWS 3.194 ”Surf and Turf BBQ” 58,3% (Bowmore)”

    1. Ja, det kan vara kul och spännande att få tillgång till SMWS-buteljeringarna! 🙂
      Verkar tyvärr dock ha strulat lite i år med anledning av leverantörsbyte(?) och lite ändrade rutiner… (sen behöver man ju ha lite tur också då buteljeringarna är limiterade och det kan vara många som spetsat in sig på samma flaskor. Fast det behöver man ju ifs ha även hos strul-SB också, hehe)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *