Ardbeg Grooves (2018) Limited Edition 46%

Grooves – med ett flower power-insiprerat namn och med en lika hippie-utflippad cool box kom så lagom till sommaren 2018 och i samband med festivalen Feis Ile också den något alkoholsvagare versionen (i jämförelse med committee-släppet) av denna utgåvan ifrån Ardbeg. Detta är en whisky som anspelar på ”Peace & Love”-eran som fanns under 60-talet och där man har använt sig av kraftigt förkolnade fat som tidigare innehållit rött vin för att lagra destilleriets rökiga whisky. 

Ardbeg Grooves (2018) Limited Edition 46%
 WHISKY: Ardbeg Grooves
 STYRKA: 46%  BUTELJERAD:  2018 ÅLDER: NAS
 REGION: Islay  TYP: Singlemalt PRIS: 999 kr
 DESTILLERI: Ardbeg  SB-ART NR: 40232
 BUTELJERARE: Ardbeg  LEVERANTÖR: Moët Hennessy
 ÖVRIG INFO: Limited Edition, Fattyp: Ex-redwine Casks
Mina omdömen: Ardbeg Grooves (2018) Limited Edition 46%

Ardbeg Grooves (2018) Limited Edition 46%DOFT: Här luktar det riktigt gott av tänd grill, bbq, lite nygräddad äppelpaj och möbelpolish. Anar också en lite sötsträv och lätt vinös fruktig ton i det underliggande lagret och som drar mina tankar lite åt grapefrukt/blodapelsin-hållet. Utseendemässigt är den glimrande guldaktig och ser väldigt inbjudande ut.

SMAK: Underbar sotig/askig rökighet precis inledningsvis men som (tyvärr) störtdyker när den kommer in i munnen och där lite mera vinösa nyanser tar vid. Röda vinbär, russin och läderskärp är också närvarande. Upplever smaken nästan på gränsen till vattnig bitvis men där den goda rökigheten är återkommande och räddar upp det hela.

ESMAK: Lätt beska undertoner drar förbi och för med sig en bbq-aktig rökighet som följer med ner i svalgets djup och efterlämnar en liten trevlig rökpuff i halsen. Saknar dock lite av både längd och kraft här för att jag skall vara helt nöjd.

HELHET: Upplever att den blir något mera vinösare med tid i glaset och att den goda, sotiga rökigheten falnat av lite grann och där även lite mer av den underliggande beskan kommit fram lite mer. Lite synd för jag gillar den (snudd på medelstarka) röken på denna… så länge den nu varar. 

Ev. kommentar: God röksmak som jag gärna hade sett mera av… Peace Out! :)✌

TOTALPOÄNG: 16,50 / 20,00

Vad tycker andra whiskybloggare om samma whisky:

| Whiskyarkivet | WhiskyNotes | Spirit News

Notering: 200401, FAN

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 29 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *