Ardbeg BizarreBQ Limited Edition (2023) 50,9%

Det är väl inte utan att Ardbeg på senare tid har fått ta emot lite skit för en del av sina framhastade utgåvor den senare tiden och där man nyligen på destilleriet nu har släppt ännu en lite experimentiell utgåva som bland annat har lagrats på BBQ-casks. Men det låter ju å andra sidan ändå liiiiite för spännande för en rökwhiskynörd som mig att kunna stå emot och där även dubbelt förkolnade ekfat och PX-fat också har funnits med under (den ej angivna) mognadstiden. Detta måste ju självklart också testas!

Den planeras släppas även på Sb 2/6 och där köphysterin gissningsvis som vanligt kommer bli hög… 😉

Detta är en whiskypost baserad på en privat insförskaffad sample till freddeboos-bloggen.

Ardbeg BizarreBQ Limited Edition (2023) 50,9%
 
 WHISKY:  Ardbeg BizarreBQ 
 STYRKA:  50,9%  ÅR: 2023  ÅLDER: NAS
 REGION:  Islay  TYP: Singlemalt  PRIS: 899 kr
 DESTILLERI:  Ardbeg  SB-ART NR:   41395
 PRODUCENT:  Ardbeg  LEVERANTÖR:  Moët Hennessy
 ÖVRIG INFO:  Fattyp: Double Charred Oak, PX & experimental BBQ Casks, Limited Edition, Antal flaskor: (?).
 
Mina omdömen: Ardbeg BizarreBQ Limited Edition (2023) 50,9%

Ardbeg BizarreBQ Limited Edition (2023) 50,9%DOFT: Massor av sherryinspirerade dofter och där det även finns en bakomliggande härlig rökig ton som hjälper till att höja doften. Choklad, mörka bär, bbq, russin, citrus, fänkål och ingefära är några av mina noter. Riktigt trevlig!

SMAK: En positiv överraskning för min del och där de söta sherrystråken blandas med den ganska tunga rökigheten på ett mycket bra sätt och som är dov, askig, fenolisk och bbq-aktig.

ESMAK: Med tid i glaset och ju längre resan går blir min uppfattning att de söta sherrytonerna och ”grillad-köttbit”-inslaget mer och mer vinner matchen mot den för övrigt riktigt goda rökigheten. Här finns även lite chilikänning som kommer fram mer mot slutet och som ger en bestående hetta.

HELHET: En riktigt god och smakfull Ardbeg som i min mun faktiskt håller måttet och levererar och där kombon av sherry/rök/torv/malt kommer bra överrens och där man även får ett lite gött eftertryck (à la klassisk Ardbeg-style!) långt ner i gapet. En NAS’are som av mig helt klart får tummen upp och om ekonomin tillåter skall försöka inhandlas den 2/6 då den som sagt kommer till Sverige.

TOTALPOÄNG: 17,75 / 20,00

Notering: 230415, Sample, (TTO)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 293 times, 1 visits today)

2 svar på ”Ardbeg BizarreBQ Limited Edition (2023) 50,9%”

    1. Det tycker jag, blev själv glatt överraskad och den står nu på egna önskelistan med! Har ingen aning om antalet som kommer hit till oss men har läst nånstans kring ca. 2000 st cirkus. Dock osäker uppgift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *