Brother Thelonious Belgian Style Abbey Ale 9,4%

Ok HopHeads och BeerGeeks… åter dags för ännu en liten recension och ett betyg av en mörkt färgad och ganska alkoholstark ale och som har smakats nu i sommar. Detta är en öl som kommer ifrån USA och som bryggs av North Coast Brewing Company och som är ett bryggeri med mer än 70 utmärkelser i nationella och internationella tävlingar. 

brother_theloniousMitt omdöme:

Tjockt, fluffigt skum och med ett mörkt rödbrunt och mahognyfärgat utseende.

Denna alen känns ganska tjock, krämig och söt och där smaken liksom doften är mycket fruktig och med nyanser av plommon, russin, bränt socker, mörk sirap, karamell, torkad aprikos och grapefrukt. Banan och lite mera jästig smak kommer fram i sluttampen.

En ganska god men lite speciell öl och som jag tycker blir något bättre när den fått värma upp sig och sätta sig lite grann… Som parentes kan också nämnas att när man köpen denna ölen så hjälper man till och stödjer Thelonious Monk Institute of Jazz vars uppdrag är att erbjuda världens mest lovande och unga musiker utbildning runt om i världen.

 SORT: Brother Thelonious Belgian Style Abby Ale  SB ART.NR: 1588
 TYP: Ale  STYRKA: 9,4%
 PRIS: 29,90 kr (355 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: North Coast Brewing
 LEVERANTÖR: Great Brands AB
 Ganska god (Inga fel men står inte ut så mycket. Den är nästan “där”!)
 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 

 

 

[Musiktips:] ”Just play it out LOUD!”
   

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *