Lone Star Texas Style Lager 4,5%

Dagens ölpost kommer ifrån det internationella ölmärket Lone Star och som här i början av december månad släppte en ljus lager med namnet Texas Style Lager. En lätt och krispig ljus lager i amerikansk stil som enligt importörens hemsida bryggs med mindre mängd malt och där man under produktionen tillsätter ett enzym som gör att så mycket stärkelser och dextiner som möjligt omvandlas till förjäsbart socker. Detta innebär att det knappt är något restsocker kvar i ölen när den tappas.

”Maltig smak med inslag av ljust knäckebröd, honung, citrus, örter och aprikos” //Sb

Mitt omdöme: Lone Star Texas Style Lager 4,5%

Lone Star Texas Style Lager 4,5%Ölet har ett ganska lätt och fluffigt skum som är relativt kvarhängande och där dofterna drar åt ljust bröd med svag citrus i bakgrunden. Smakmässigt sker inga större överraskningar och där de ganska ljusa inslagen av korn, spannmål och humle gör så gott de kan för att sätta lite prägel och ge detta ljusa lagerölet lite karaktär.

Överlag och för sin kategori ett hyfsat smakrikt, gott och lättdrucket öl. Även om man i den bästa av världar kanske önskar att där kunde hända lite mer med smakerna, den relativt svaga beskan och det något bleka humlesticket.

En light lager på diet helt enkelt och som det kan drickas många av. 🙂

★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 p

MALT: 
HUMLE: 
OG
: – | FG: – | IBU:  | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Säljstart 1/12-2021

Notering: 211216, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Lone Star Texas Style Lager 4,5%  SB ART.NR: 1208
  TYP: Ljus Lager  STYRKA: 4,5%
  PRIS: 13,90kr (500 ml)  LAND:
  PRODUCENT: (Pabst Brewing Company)
 LEVERANTÖR: Galatea AB
  Ganska god (Inga fel men står inte ut så mycket. Den är nästan “där”!)
 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *