Kilchoman Loch Gorm, 46%

Att den brutalrökiga Islay-whiskyn ifrån Kilchoman-destilleriet har fallit ett peatfreak som mig i smaken har väl knappats undgått någon av er som brukar följa med på mina smakresor här ute på freddeboos.se. 😉

Tack vare en medlem och whiskyvän i AWC har jag nu fått möjligheten att via ett samplesprov kunna testa årets släpp av den begränsade upplagan som nådde Sverige (ca 250 flaskor) av Loch Gorm  och kunna ställa den mot några av dropparna som finns kvar av förra årets släpp av Kilchoman Sherry Cask. (Kul och stort tack till CPE!) 

kilchoman_lochgorm 

 WHISKY: Kilchoman Loch Gorm
 STYRKA:  46%  ÅR: 2013  ÅLDER: 6
 REGION:  Islay  TYP: Single Malt  PRIS: 798 kr
 PRODUCENT:  Kilchoman Distillery  LEVERANTÖR:  Clydesdale AB

 

DOFT: (4,25 p) Härliga maltdofter med svag sherrynyans och ett stort rökinslag med fenoliska undertoner.

SMAK: (4,25 p) Mycket smakrik whisky där både gummi, plommon och kemiska inslag smälter ihop fint tillsammans med den välbekanta och mycket Islay-influerade röksmaken och där sältan, havsvattnet och tången ligger i bakgrunden. Stort fenoliskt inslag av kol och kreosot! Man önskar dock mera av sherrytonerna.

ESMAK: (4,25 p) Röksmaken dominerar mot slutet men där även lite mera träiga fattoner dyker fram.

HELHET: (4,25 p) Sherrynyanserna är överlag (och tyvärr) ganska små och tillbakadragna men där det kraftfulla rökinslaget hjälper till att föra denna whiskyn framåt, mot de mycket goda och långa efterdyningarna. God rök!

Ev. kommentar: Då möjlighet fanns att kunna använda fjolårets Sherry Cask som referens så gjordes detta givetvis och där årets Loch Gorm kändes möjligen något mer avrundad och lite elegantare men i övrigt och i stort sett jämt skägg och med mycket trevliga Islay-influenser. Ingen sherrybomb men gillas skarpt ändå! 😛

TOTALPOÄNG: 17,00 p

Notering: 131004, (sample) CPE

[Musiktips:] ”Just play it out LOUD!”
   

(Visited 72 times, 1 visits today)

4 svar på ”Kilchoman Loch Gorm, 46%”

    1. @Peter – Tänk dig denna med lite mer och något kraftfullare sherrynyans… Kan bli hur bra som helst!! 😀

      För övrigt hoppas jag att Kilchoman lyckas med att hålla uppe ppm-halten på riktigt hög nivå! 😉

  1. Tycker själv att det kunde vara lite mer sherry betonad än va den var men helt underbar fick 17.50 av mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *