Blackadder The Legendary Cask GB 2 24 Years (1989) 54,7%

bl_adLanseringsdatumet 2 dec. närmar sig med stormfart och då Clydesdale AB tillhandahåller två nya sorter av Blackadder’s Legendary-serie och som jag fått den äran att provsmaka ett par cl utav vardera. (här det högra glaset på bilden)

Detta är en vatted (blended) whisky av två maltsorter ifrån Speyside och där den största delen av innehållet kommer ifrån ett destilleri. Vilka dessa två destillerierna är får ni försöka lista ut själva, med hjälp av namnet… (se fler inkomna varuprover/samples)

blackadder_legendary_bg2_gb2 gb2_legendary24

 WHISKY:  Blackadder The Legendary Cask GB 2 24 Years
 STYRKA:  54,7%  ÅR: 2013  ÅLDER: 24
 REGION:  Speyside  TYP: Vatted Malt   PRIS: 1.297 kr 
 PRODUCENT:  Blackadder International 
 LEVERANTÖR:  Clydesdale AB

 

DOFT: (4.25) Svagt sherrynyanserade toner med aningens sötma som stöttar upp på vägen. Även en del goda inslag av både ekfat och ”gammalt trä” som ligger långt fram. Spännande!

SMAK: (3.75) Ekfat, några få, sötare russin och något sträv träsmak är det första som man uppfattar. Saknar möjligen lite mera fyllighet men där den annars känns riktigt bra och ligger fint i munnen. 

ESMAK: (3.25) Bör vattnas varsamt då den tenderar att snabbt tunnas ut. Medellång till lång eftersmak med viss strävhet.

HELHET: (3.75) Gillar de något söta, men svaga sherrynyanserna som gärna kunde fått ta ännu mera plats. Med ett par försiktiga droppar vatten ökar poängen på något.

TOTALPOÄNG: 15,00 p 

Clydesdale

Notering: 131128, Varuprov/sample (Clydesdale)

[Musiktips:]


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *