Blackadder The Legendary Cask BG 2 24 Years (1988) 54,8%

bl_adLanseringsdatumet 2 dec. närmar sig med stormfart och då Clydesdale AB tillhandahåller två nya sorter av Blackadder’s Legendary-serie och som jag fått den äran att provsmaka ett par cl utav vardera. (här det vänstra glaset på bilden)

Detta är en vatted (blended) whisky av två maltsorter ifrån Speyside och där den största delen av innehållet kommer ifrån ett destilleri. Vilka dessa två destillerierna är får ni försöka lista ut själva, med hjälp av namnet… (se fler inkomna varuprover/samples)

blackadder_legendary_bg2_gb2 bg2_legendary24

 WHISKY:  Blackadder The Legendary Cask BG 2 24 Years
 STYRKA:  54,8%  ÅR: 2013  ÅLDER: 24
 REGION:  Speyside  TYP: Vatted Malt   PRIS: 1.297 kr 
 PRODUCENT:  Blackadder International 
 LEVERANTÖR:  Clydesdale AB

Mina omdömen: Blackadder The Legendary Cask BG 2 24 Years (1988) 54,8%

DOFT: (3.75) Det är lite stramare tongångar som först möter upp när man börjar lukta på denna whiskyn och där man anar en del äpplen, (både gröna och röda) lite marsipan och även en viss acetonnyans.

SMAK: (3.50) Whiskyn har ett bra bett ovattnad och med en hel del trätorra nyanser och med en ganska utbredd smak och där äpplena är återkommande i smaken. 

ESMAK: (2.75) Lite väl sträv för mina egna smaklökar men ger man sig till tåls så kommer lite av den godare sötman ikapp mot slutet.

HELHET: (3.25) En ganska sträv och ”högljudd” whisky med många inslag av tränyanser. Rimligt prissatt med tanke på åldern men där jag tycker det finns lite kvar att önska sig smakmässigt, förutsatt att man inte föredrar whisky med ganska mycket torra och sträva undertoner.

TOTALPOÄNG: 13,25 p 

Clydesdale

Notering: 131128, Varuprov/sample (Clydesdale)

[Musiktips:]

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 23 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *