Sweet Wee Scallywag 46% (blended)

Från Douglas Laing kommer denna nya buteljeringen som är en av deras senaste produkter och som har familjen söta Fox Terrier på etiketten. Denna blended-whisky baseras på sprit ifrån destillerierna Macallan, Mortlach och Glenrothes och där whiskyn har fått ta smak ifrån spanska sherryfat och first-fill bourbon.

scallywag 

 WHISKY:  Sweet Wee Scallywag
 STYRKA:  46%  ÅR: 2013  ÅLDER: –
 REGION:  Speyside  TYP: Blended  PRIS: 698 kr
 PRODUCENT:  Douglas Laing   LEVERANTÖR:  Clydesdale AB 

 

DOFT: (3,50) Söta. goda och väldoftande inslag av honung, apelsin och aprikos och där en del vanilj och chilifrukter finns med. Även en något mindre behaglig jästton ger sig till känna i denna för övrigt smaskiga Speyside-fruktkakan.

SMAK: (3,75) Den söta fruktigheten är något ännu mer genomträngande i smaken och där även lite karamell och ingefära har tillkommit. Inledningen är riktigt bra och smakar ganska sött men som tappar lite grann mot slutet.

ESMAK: (3,25) Medellångt och ganska bitter/strävt avslut med inslag av av både lite kryddig chili och mörk choklad. Önskar personligen att hela familjen med de söta frukterna hade fått följa med hela vägen fram ända till slutet och där hälften inte hade behövt kliva av vid den näst sista hållplatsen.

HELHET: (3,50) I stort fullt godkänd och en ganska rik whisky med många fruktiga inslag att kunna bekanta sig med. Tycker dock det finns några minus i kanten i form av det lite jästiga i doften och det något bittra och sträva inslaget i eftersmaken som jag inte riktigt kommer överens med. Prismässigt nån hundring för dyr.

TOTALPOÄNG: 14,00 p  

Notering: 131225, FAN

[Musiktips:]


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 35 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *