The Big Smoke 46% (Duncan Taylor)

Många whiskysnobbar rynkar kanske på näsan om man råkar nämna ordet blended-whisky och säga att det finns inget som överträffar singlemalts-whiskyn. Haha, vad synd om Er säger jag då om Ni är så trångsynta, för då kommer ni missa att smaka denna goda och ganska intressanta rökwhiskyn ifrån Duncan Taylor. 😉

”The Big Smoke was created to blend malt whiskies from some of the islands most iconic distilleries, and then bottled at a relatively young age in its most rugged form. This whisky is reminiscent of traditional Islay malts, full of peat smoke and coastal sweetness, powerful yet caressing, everything you would expect from a blend that includes Caol Ila, Bruichladdich and Ardbeg.”

thebigsmoke
 WHISKY:  The Big Smoke
 STYRKA:  46%  ÅR: 2014  ÅLDER: –
 REGION:  Islay  TYP: Blended  PRIS: 632 kr
 DESTILLERI:  ?
 SB-ART NR:  85574
 BUTELJERARE:  Duncan Taylor  LEVERANTÖR:  Clydesdale AB

 

DOFT:  3.75 Intressant, god medelrökig nyans med svavelinslag och lättare ekfatstoner.

SMAK: 3.75 Känns lite vattnig och lätt inledningsvis men där god rökighet snabbt jobbar ikapp och ger denna (ganska unga) whiskyn en härlig smak och som lyfter den.

ESMAK: 3.75 Ganska långt avslut som har en lite maltig ton tillsammans med kvardröjande och lätt askiga rökstrimmor.

HELHET: 3.75 En mycket angenäm och något lättare rökwhisky i mellanregistret och som definitivt är värd att hålla utkik efter. Med lite mera fyllighet/krämighet så kan detta bli hur bra som helst. En riktigt nice blended! 🙂

TOTALPOÄNG: 15,00 p 

Notering: 140512,  FAN

[Musiktips:]

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *