Clynelish 21 51,3% (Duncan Taylor)

Att bli bjuden på gå-bort-whisky är alltid skoj och ännu mera spännande blir det när det dyker fram flaskor man inte tidigare har smakat på. Clynelish är för övrigt ett av de högst belägna destillerierna på fastlandet och som har en historia ihop med det stängda (1983) systerdestilleriet Brora. (Tack Bigge för smakprovet!)

clynelish_21
 WHISKY:  Clynelish 21 51,3% (Duncan Taylor)
 STYRKA:  51,3%  ÅR: –  ÅLDER: 21 y.o
 REGION:  Highland  TYP: Single malt  PRIS: –
 DESTILLERI:  Clynelish  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  Duncan Taylor  LEVERANTÖR:  –
 ÖVRIG INFO:  –

 

DOFT: 4.25 Mycket fräsch och aprikosaktig doft med mjuk vanilj och lite syrlig ton av gräs/harsyra(?). 

SMAK: 4.00 Ett par droppar vatten öppnar upp för generösa och mogna toner av aprikos, halm, krämig vanilj, honung och mynta. Viss sirapssötma i den runda smaken som överlag känns riktigt elegant och lite ”gräsig”. 

ESMAK: 4.00 En riktigt sugkaramell som har ett lite pepparnyanserat avslut som långsamt byggs upp och växer fram. Anar också lite rund vanilj och bivax i efterdyningarna.

HELHET: 4.25 En utmärkt orökig whisky som passar finfint i hammocken en skön sommardag. Vinner i min mun på att matas med ett par försiktiga droppar vatten. Smakas gärna igen! 😀

Ev. kommentar: Är lite osäker på om just denna utgåvan är ingående i Duncan Taylors whiskyserie Dimension, dock är etiketten slående lik men där denna inte har just noteringen Dimension. Humm, får nog blir lite närmare efterforskning på detta… (eller finns det nån bloggbesökare här inne som kanske vet mer?)

TOTALPOÄNG: 16,50 / 20.00 p

Notering: 160928, Sample, Bigge
 
[Musiktips:]

   logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *