Glenmorangie Signet 46%

I egenskap av whiskydrickare så tillbringas ganska ofta en stor mängd tid framför datorn och på diverse whiskysidor i jakten på de godaste dropparna och där man allt som oftast slutligen hamnar i ett läge med flera fönster öppnade och med miniräknaren framme i högsta hugg för att kunna kalkylera, värdera och för att kanske kunna bestämma sig för nästa inköp och kommande smakupplevelser.

I kväll smakas en whisky som sneglats på en tid men där jag inte riktigt har kunnat motivera ett inköp, dels då jag inte är gjord av pengar och dels då mina smaklökar oftast föredrar whisky av den något rökigare karaktären. Har dock haft turen att kunna införskaffa en sample av denna via nätet och ifrån en whiskvän. Huruvida den nya och uppåtgående trenden med whiskynördar som byter/säljer whisky till varandra är bra eller dåligt låter jag vara osagt och kan självklart diskuteras. Ikväll är jag dock nöjd med att få ta del av flaskans innehåll… 😉

glenmorangie_signet
 WHISKY:  Glenmorangie Signet
 STYRKA:  46%  ÅR: –  ÅLDER: –
 REGION:  Highland  TYP: Single Malt  PRIS: 1.499 kr
 DESTILLERI:  Glenmorangie  SB-ART NR:   85572
 PRODUCENT:  Glenmorangie  LEVERANTÖR:  Moët Hennessy Sweden

 

glenmorangie_signet1DOFT: 4.25 En whisky som bjuder på en mycket fruktig och angenäm doftton och där man hittar aprikos, honung, nougat, sirap, lite svag mynta och mjuk, god vanilj. Nice!

SMAK: 4.00 Fräsch och ganska lätt inledning med härliga ekfatsinslag och ett lite pepprigt instick som kommer upp efter ett litet slag och följer med till slutet. Smaken känns fruktig och har en liten söt touch av nougat och ljus sirap. Detta är en välkomponerad whisky som passar många whiskydrickare. (även om det kanske tär lite på innehållet i plånboken…) 😉

ESMAK: 4.00 Med några droppar vatten kommer ännu lite mera söt toffekola-smak fram och som verkligen bjuder upp till dans till själva avslutet som är medellångt, balanserat och mycket smakrikt.

HELHET: 4.25 En mycket trevlig och fruktig smakupplevelse som har en sirapsaktig knorr och som passar fint i soffan en lördagskväll ihop med vänner eller när man vill ha lite högkvalitativ egentid för sig själv (utan rök). Köp!

TOTALPOÄNG: 16,50 / 20.00 p

Notering: 141009, Sample (MTI)

[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 78 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *