Lagavulin Distillers Edition (lgv. 4/503) 2014 43%

Det är nu ett tag sedan nån Lagavulin kom att avnjutas för egen del och det är ju lite synd då detta Islay-destilleriet sällan gör mig besviken. Tänkte därför nu ge mig i kast med att testa 2014-års versionen av Destillers Edition som jag har införskaffat mig en sample utav. Cheers! 🙂

lagavulin_4_503
 WHISKY:  Lagavulin Distillers Edition 2014 (lgv. 4/503)
 STYRKA:  43%  ÅR: 1998  ÅLDER: 16
 REGION:  Islay  TYP: Single Malt  PRIS: 771 kr
 DESTILLERI:  Lagavulin  SB-ART NR:   92458
 BUTELJERARE:  Diageo Plc  LEVERANTÖR:  Diageo Sweden AB

 

 

lagavulin destillers edition lgv 4DOFT: 4.50 Mjuk och blommig men ändå kraftfull rökighet möter först upp när man sniffar på denna. En mycket elegant och inbjudande fruktbetonad rökdoft med inslag av tjärpastill.

SMAK: 4.25 Hade denna kommit på fatstyrka hade fullpoängaren inte varit långt borta! Underbara inslag av rökig malt, söta frukttoner, tjära, litet saltstänk, torr aska, lite svavel, och gummi. Rökta charkuterier och läder hittar också fram till smaklökarna och där de goda PX-inslagen ifrån fatlagringen ligger och göttar sig i bakgrunden. Yummy!! 😛

ESMAK: 4.00 Tyvärr tar den mycket goda eftersmaken och de underbara rökridåerna slut alldeles för fort och där lite högre buteljeringsstyrka definitivt hade varit att föredra, för att verkligen kunna bära fram och lyfta upp de goda smakerna. 

HELHET: 4.50 Ojojoj, en mycket elegant och balanserad whisky som är mycket tilltalande och som man vill ha mycket mera utav! Detta är inte enbart nån rökbomb utan en mera finstämmig smakupplevelse med maltfruktiga inslag. Litet avdrag dock för den något klena buteljeringsstyrkan. Humm, det blir nog till att kika över lagersaldot på SB… 😉

TOTALPOÄNG: 17,25 / 20.00 p

Notering: 150121, sample, (JLI)

[Musiktips:] Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!! Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!  logga_freddeboos Join / Follow / Connect:Twitter Facebook Instagram
(Visited 45 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *