Lagavulin 10 y.o Travel Exclusive 43%

En av Lagavulin’s senaste utgåvor är deras nya 10 y.o Travel Exclusive. En singlemalt som har mognats i en kombination av ex-bourbon-fat och färska förkolade fat innan den tappats vid 43%. Har själv inte varit på resande fot på ett tag och kunna köpa denna men där jag i alla fall har lyckats jaga ifatt på en liten sample att kunna provsmaka. Nu åker vi… 🙂

Lagavulin 10 y.o Travel Exclusive 43%

 WHISKY: Lagavulin 10 y.o Travel Exclusive 43%
 STYRKA: 43%  ÅR: 2019 ÅLDER: 10 y.o
 REGION: Islay  TYP: Singlemalt PRIS: £50
 DESTILLERI: Lagavulin  SB-ART NR: ”taxfree”
 PRODUCENT: Lagavulin  LEVERANTÖR: Lagavulin
 ÖVRIG INFO: (Sample 3:a)

 

Mina omdömen: Lagavulin 10 y.o Travel Exclusive 43%

Lagavulin 10 y.o Travel Exclusive 43%DOFT: Inledningsvis först en ganska svulstig ton av nyeldad brasa med en del sotiga inslag som jag dock tycker stannar av ganska fort i glaset och istället släpper fram lite mera träkrispiga toner. Anar tallbarr och smörkola kakor. Denna guldgyllenfärgade whisky är inte alls fullt så rökig som förväntat…

SMAK: Även om man kan ana, bortom den ganska urvattnade smaken en liten del av Lagavulins normalt förekommande inslag tycker jag det som saknas här är bettet, kraften och framförallt tyngden. Lite besviken. Vart tog allt det vanligtvis goda, saltiga, murriga, rökiga vägen…? Nja

ESMAK: Liten återhämtning sker möjligen mot slutet där de ganska tama men ändå asktjäriga nyanserna försöker ropa på hjälp ifrån det mörka svalget. Tyvärr är ropen förgäves och axelryckningen ligger inte långt bort medans de medelmåttiga röktonerna hyfsat långsamt tynar bort och dör ut.

HELHET: Lyckan över att kanske ha lyckats dyka på och lägga vantarna på denna utgåvan byts troligtvis ganska fort ut mot lite mera nedstämda toner… Tycker personligen att det är alldeles för spätt, tamt, vattnigt. tråkigt och överlag ganska trist. Lite synd men bonus iaf. för åldermarkeringen. 

Ev. kommentar: Känslan och Laphroaig Select-varningen ligger inte långt bort här… ?

TOTALPOÄNG: 15,50 / 20,00

[wp_charts title=”lagavulin_10″ type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”15, 10, 15, 15, 10, 15, 15, 15, 20, 10″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 191121, Sample

Vad tycker andra whiskybloggare om samma whisky:

WhiskyArkivet | Whisky For Everyone | The Real Dram | Tjeders Whisky |

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *