Sansibar Landmark Paris (Glenallachie) 2009 8yo 56.7%

Smakade igår en införskaffad sample och en nyhet av Landmark Paris (Glenallachie) ifrån märket Sansibar Whisky och whiskyimportören Drams & Dreams – det lilla företaget med den stora whiskyn. Drams & Dreams ingår i Clydesdale-familjen som i många år varit de svenska whiskyvännernas främsta hovleverantör.

”Namnet Sansibar kommer inte från den afrikanska ön utan från den tyska ön Sylt. Där ligger nämligen restaurangen Sansibar, som är känt för sina goda mat och fantastiska vinlista. När ägaren ville ha sin egen whisky på restaurangen så kontaktade han Jens Drewitz, som då letade upp whisky till honom.

Detta samarbete ledde till att Jens startade Sansibar Whisky. Då restaurangen inte kan göra av med hela fat med whisky, så säljer Sansibar Whisky numera flaskorna som så att säga blir över när restaurangen tagit sina. De flesta hamnar i Taiwan som är en stor marknad för Sansibar men en del hamnar också i Sverige via Drams & Dreams.” 

 WHISKY:  Sansibar Landmark Paris (Glenallachie) 2009 8yo 56.7%
 STYRKA:  56,7%  DEST. ÅR: 2009  ÅLDER: 8 y.o
 REGION:  Speyside  TYP: Singlemalt  PRIS: 998 kr
 DESTILLERI:  Glenallachie  SB-ART NR:   86151
 BUTELJERARE:  Sansibar Whisky  LEVERANTÖR:  Clydesdale AB
 ÖVRIG INFO:  –

 

Mina omdömen för: Sansibar Landmark Paris (Glenallachie) 2009 8yo 56.7%

DOFT: 4.00 Härlig aprikossötma som blandas upp med ljusare toner av spannmål, russin och torkad frukt. Whiskyn är guldigt gyllenfärgad och bjuder näsan på en ganska bred och fyllig ton… kanske även en liten svag röknyans(?) 

SMAK: 4.25 Oj – tjock och krämig smak av torkade frukter. Men inledningsvis är den nästan på gränsen till lite smaklös. Först efter några sekunder växlar smaken upp och det med besked och munnen fylls med härligt söta toner av aprikos, dadlar, kokade äpplen och en liten framväxande chilihetta. Gott! Här finns även utrymme för några droppar vatten om så önskas.

ESMAK: 3.75 Även här anas ett lättare rökstråk när eftersmaken långsamt ebbar ut tillsammans med lite chilifrukt, dadlar och nyanser av krämig fruktkompott.

HELHET: 4.25 En whisky med härlig Speyside-feeling! Här finns härliga toner av söta frukter och med lite chilihetta/svag röki i bakgrunden. Ja tack, denna vill jag gärna ha mera utav! 🙂

TOTALPOÄNG: 16,25 av 20.00 p

Notering: 180201, Sample
Photocredit: Clydesdale AB

[Musiktips:] Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!! Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 29 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *