Beerbliotek Imperial Amber Ale 9,0%

Från Beerbliotek, microbryggeriet som ofta lanserar nya öl och i väldigt rask takt kommer denna nya Imperial Amber Ale och som är ett nytt experimentöl och en ganska stark historia på hela 9%. Spännande! 🙂 

imperial_amber_aleMitt omdöme:

”Keep upright, pour careful” säger etiketten och det ligger en hel del sanning i detta då denna starka Ale bjuder på ett riktigt härligt skummande öl (…och där det för tillfället inte fanns inte några Tulip-glas rena och diskade och som skulle funkat ännu bättre). Doften bjuder på trevliga nyanser av både svagt bränd kola och god (nötig) fruktighet. Nice!

Smaken har en hel del skön (apelsin)beska i sig och även fast smaken är ganska söt så blir det en lite torrare munkänsla överlag. De höga 9 alkohol-procenten är förvånansvärt väl maskerade och harmoniserar ganska väl med smakerna av torkad frukt och litet citrusstick mot slutet.

Ett gott öl men inte riktigt fulländat för min del. Men testa det gärna! 😉

Notering: 150413, FAN – Se alla smakade ölsorter

 SORT: Beerbliotek Imperial Amber Ale  SB ART.NR: 11855
 TYP: American Strong Ale  STYRKA: 9,0%
 PRIS: 39,90 kr (330 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Beerbliotek  LEVERANTÖR: Beerbliotek
 God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 14 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *