Bunnahabhain Mòine 46,3% (AWC-sample #51, HHG)

Edit: Det rätta svaret på blindprov #51 stämde inte riktigt med vad jag själv hade gissat på men blev inte heller direkt överraskad på svaret då det visade sig vara ännu en ny nas-rökare ifrån Islay. Dock en ganska prisvärd och billig sådan och som jag gärna återknyter bekantskap med!

Då helgen kommer att fyllas med en del andra aktiviteter som tyvärr inte inkluderar nån tid för whiskyprovning så får man redan nu hugga tag i oktober månads hemliga blindsample ifrån whiskyklubben AWC… 😀

Ett blindprov #51 som denna gången bidragits av medlem HHG och som vi andra skall betygsätta och försöka gissa rätt sort på. Ett för övrig kul koncept om man vill kunna testa lite olika whiskysorter utan att man behöver inhandla allihop själv. För den som är nyfiken på upplägget kan ett besök på klubbsidan rekommenderas! 

Rätt svar presenteras här efter omgångens avslut: Bunnahabhain Mòine 46,3%

bunnahabhain_moine15,25
 WHISKY:  Bunnahabhain Mòine
 STYRKA:  46,3%  ÅR: 2015  ÅLDER: NAS
 REGION:  Islay  TYP: Single Malt  PRIS: 389 kr
 DESTILLERI:  Bunnahabhain   SB-ART NR:   10106
 BUTELJERARE:  Bunnahabhain   LEVERANTÖR:  Hermansson & Co AB
 ÖVRIG INFO:  34-45 ppm

 

blindprov_awcSORT: (min gissning) Ledaig 10
 
DOFT: 3.75 Söta malttoner med liten speciell rök-gummi-touch (som påminner och hittas i rökig Ledaig, gymnastikmatta och knullgummi). Aprikos och nektar tar också ganska stor plats i doften och ligger långt framme. Ganska ljus i färgen och troligtvis ej kylfiltrerad och utan sockerkulör, vilket ju är en bonus. Runt 46%(?).
 
SMAK: 4.00 Betydligt mera röknyanserad smak än doften bjöd på och där tidigare gumminyanser bytts ut mot mera torrpeppriga anis/lakrits-inslag Trevligt! Liten beskare ton i bakgrunden. Lite medicinal känsla. Inte fullt så fruktig smak som doften ger sken utav.
 
ESMAK: 3.75 Avslutet börjar bra men orkar inte riktigt fylla ut hela vägen. Dock är den ganska torra röksvansen en bra bit över medellång och det är givetvis poänghöjande.
 
HELHET: 3.75 Detta är en whisky med något udda röksmak som går åt gummihållet, speciellt i doft och eftersmak. På önskelistan finns mera av fruktigheten och lite större makt inslag för att ge den lite mera karaktär.
 
Ev. kommentar: Luktade i det tomma glaset efter nån kvart… Och ta mig tusan om det inte fanns massor av härlig brasveds-Ardbeg-nyans där?!! Skit också, det spolierar min gissning helt. Humm, vet ju även att rökig BOX-whisky gått lite grann åt det gummi/lakrits-betonade hållet när vi smakat på den. En riktig kluring och svårgissat!!!
 
TOTALPOÄNG: 15,25 / 20.00 p
 
Notering: 151008, Blindprov, Amnehärad´s Whisky Club, Sample, (HHG)
 
Läs andras omdömen, betyg och poäng :
ad_awclogga
AWC

 

[Musiktips:] Check this out!!

 

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram 

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *