The BEAST (en helt egen ”vatted malt” av freddeboos)

I morgon är det exakt hela tre år sedan de allra första whiskydropparna hälldes upp i denna tomma flaskan för att bli starten på min alldeles egenblandade whisky och av innehållet även kallad The Beast. 😀 😛

För den som är intresserad av själva innehållet och upprinnelsen till detta lilla projekt kan med fördel besöka denna undersidan för mer information.

Under veckan har det varit lite höststädning på gång i whiskyskåpet och där några nya slattar har fyllts på och där det nu åter blivit dags att ge denna skapelse en lite närmare analys och ett nytt omdöme med betyg.

thebeast_201516,50
 WHISKY:  Vatted Malts
 STYRKA:  mer än 46%  ÅR: 2012  ÅLDER: 3 y.o
 REGION:  världen  TYP: Single Malt  PRIS: massor med kr
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:   –
 BUTELJERARE:  –  LEVERANTÖR:  –
 ÖVRIG INFO:  ”A blended malt by freddeboos”

 

DOFT: 4.00 Inledande ekfatstoner med dovare inslag av rökig gymnastik-gummimatta. Lite menthol och mynta i bakgrunden. Litet alkoholgenomslag kan också anas.

SMAK: 4.00 Inslag av ljusa trätoner, citrus, aprikos som möts upp av tilltagande sötaktig rökighet. Ganska stark ovattnad. Ett par droppar vatten ger en väldigt mjuk och elegant munkänsla med något mera tillbakahållen rökighet. Oväntat bra!! Lite simmig, oljig karaktär.

ESMAK: 4.25 Utan vatten har eftersmaken en viss ruffighet och är ganska rökfylld och aningens vass. (lite aska, söt lakrits). Med vatten, överraskande mera sammetslen munkänsla som också släpper fram en del päron och mera fyllighet. Intressant!

HELHET:4.25 Några droppar vatten grumlar och lyfter denna lite simmiga/oljiga whisky till oanade höjder som man blir mera nyfiken på och vill njuta länge utav.

Ev. kommentar: Här gäller det att fånga stunden och ögonblicket då denna kombo just i denna stund och specifika sammansättning är helt unik och (med vatten) överraskande god! Riktigt kul!:)

TOTALPOÄNG: 16,50 / 20.00 p

Notering: 151014, FAN

[Musiktips:] Check it out!! ***** 
”Classic early metal and a big slab of NWOBHM”

 

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram 

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook  

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *