Poppels Dubbel IPA 8%

Detta öl ifrån Poppels Bryggeri röstades fram till Sveriges bästa 2013 i BeerSweden Forum Awards (då i form av Projekt 001 Dubbel IPA, som är samma öl sånär som på etiketten) och som fick äran att förgylla min afton. 

”En IPA kan skilja sig i färgen, från ljust guldfärgad till en mörkare bronsfärgad öl. När bryggaren använder mer malt till samma mängd vatten så får man en alkoholstarkare öl och uppnår även en mer koncentrerad färg.

Förutom IPA finns även DIPA, som står för double india pale ale. Den har en alkoholhalt mellan 7-10 procent jämfört med IPA:ns 5-6 procent. Double IPA kallas även imperial IPA och har lite kraftfullare smak på grund av alkoholhalten den högre beskan”. Källa: Systembolaget

poppels_dipaMitt omdöme:

Söt, mjuk och rund aprikos/persiko-doft möter näsan vid glaskanten där det gräddvita, lite fluffiga och småbubbliga höga skummet redan har hunnit dra sig tillbaka. De utsökta färgnyanserna går i kopparns tecken och är och en fröjd för ögat.

Vad beträffar smaken så är också den väldigt len och rund och har en ganska dov men mycket fräsch humleton i botten och där persika, aprikos och grapefrukt går hand i hand. Yummy!

Kanske att ett lite mera humlebitigt avslut kan tillföra något mer till denna ändå väldigt fylliga och mjukt balanserade öl.

Tummen upp och en solklar rekommendation! 😛 🙂

Maltsorter: –
Humlesorter: –
Övrig info:
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: –

Notering: 160421, FAN – Se alla smakade ölsorter 

 SORT: Poppels Dubbel IPA   SB ART.NR: 88888
 TYP: Veteöl  STYRKA: 8%
 PRIS: 30,40 kr (330 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Poppels Bryggeri  LEVERANTÖR: Poppels Bryggeri
 Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)
 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 

 

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.