MACK by Mackmyra (AWC-sample #56, FAN)

Månadens blindprovssample i whiskyklubben AWC är det åter undertecknad som är ansvarig för och där jag denna gången valt en ganska ny whisky som skall avsmakas/betygsättas av klubbens medlemmar och som speglar lite grann den rådande whiskytidsåldern som det ser ut just nu. En modern whisky helt enkelt… 🙂

“En ny svensk single malt whisky för en yngre generation whiskydrickare. MACK by Mackmyra är en tolkning av Mackmyrawhisky med en smakrik, ungdomlig och fräsch karaktär med toner av vanilj, som lämpar sig att drickas som den är eller i cocktails. För att passa in är den både kylfiltrerad och med karamellfärg.”

Rätt svar presenteras här efter omgångens avslut: MACK by Mackmyra

mackbymackmyra12,00
 WHISKY:  MACK by Mackmyra
 STYRKA:  40%  ÅR: –  ÅLDER: NAS
 REGION:  Sverige  TYP: Singelmalt  PRIS: 299 kr
 DESTILLERI:  Mackmyra  SB-ART NR:   85591
 PRODUCENT:  Mackmyra  LEVERANTÖR:  Mackmyra
 ÖVRIG INFO:  AWC-sample #56, (FAN)

 

awc_sampleSORT: MACK by Mackmyra

DOFT: 3.25 Mjuk vanilj möter gräddkola, en hög med inlagda päron och äpplen, söt ljus sirap och liten spritton. Gyllengul, klar färg. Inte otäck doft men inte heller så jätteinbjudande.

SMAK: 3.00 Ganska alkoholsvag inledning med en del päron- och halminslag. Lite händelselös är mitt första intryck. En svagare pepparton försöker jobba upp sig men orkar inte riktigt stå emot den spritiga tonen. Svag kola och vanilj. Är det apelsinskal jag känner? Kanske. Och mjuka äpplen.

ESMAK: 2,75 Ett ganska kort avslut med toner av höbal, torkad frukt, vanilj och en liten spritig bismak. Ljummen marsipan/kokade äpplen?

HELHET: 3.00 En orökig och ganska lågmäld smakupplevelse som inte riktigt knullar i munnen. En ganska mjuk och lite trubbig vardagswhisky men där tonerna ifrån päronen, de kokade äpplena och kolanvaniljen i alla fall ligger på plussidan. 

TOTALPOÄNG: 12,00 / 20.00 p

Notering: 160427, Blindprov, Amnehärad´s Whisky Club, Sample, #56, (FAN)

Läs andras omdömen, betyg och poäng :

ad_awclogga
AWC

 

[Musiktips:]

   logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 46 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *