Mackmyra Grönt Te 46,1%

Har nu smakat på en ganska nyligen inköpt whisky som jag egentligen inte alls hade tänkt köpa men som fick bli min lilla reservwhisky när den jag hade tänkt köpa inte fanns kvar på hyllan… (trots att bolagets statusuppdatering på nätet för den aktuella butiken visade att det så skulle vara). 

Mackmyra Grönt Te 46,1% – En whisky som finishlagrats på nymättade Ex-Olorosofat med en blandning av olorosovin och finaste gröna årgångsteblad från Japan.

”Nyanserad smak med tydlig karaktär av sherryfat, inslag av torkad ananas, vanilj, macadamianötter, färska örter, ceder och apelsin.” //Sb

Mackmyra Grönt Te 46,1%
 WHISKY: Mackmyra Grönt Te
 STYRKA: 46,1%  ÅR:  2020 ÅLDER: NAS
 REGION: Sverige  TYP: Singlemalt PRIS: 599 kr
 DESTILLERI: Mackmyra  SB-ART NR: 40310
 PRODUCENT: Mackmyra  LEVERANTÖR: Mackmyra
 ÖVRIG INFO: Upplaga 15 000 buteljer, varav 6 000 släpps på Systembolaget.

 

Mina omdömen: Mackmyra Grönt Te 46,1%

DOFT: Gröna äpplen, tea, hö och lite methol(tandkräm) är några av inslagen som kommer till mig när jag sniffar på denna singlemalt. Kanske även nån droppe citrussaft. Tycker den har en fräsch och ganska pigg doft!

SMAK: Har en lite ”träig” inledning innan gröna äpplena, de ljusa halminslagen och tea-inslaget som hittades i doften blommar ut. Ovattnad finns det något lite vasst över den men tycker den ändå är ganska god. Hittar personligen inte så mycket sherry i den, även om den är slutlagrad på oloroso-fat.

ESMAK: Liten tillkommande kryddhöjning mot slutet och där även tea-inslaget blir något lite tydligare.

HELHET: Som doften antyder en ganska pigg och frisk whisky med ganska ”stora” smakinslag som sticker ut och tar för sig lite och som har en lite ungdomlig, lätt blommig karaktär. Lite spritvass bitvis kan jag tycka men också med lite spännande smaker som är kul att upptäcka.

TOTALPOÄNG: 15,25 / 20,00

[wp_charts title=”grontte” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”20,10,20,20,15,20,15,20,0,15″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 201018, FAN

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *