The Deveron 12, 40%

Att kunna hitta en 12-årig singlemalt under 500-lappen är tyvärr numera inte längre så lätt och där priserna bara stiger i höjden. The Deveron är en nyhet som tillhör undantagen och som sedan början av september finns i Systembolagets ordinare sortiment runt om i landet och där en flaska fick följa med mig hem efter senaste besöket i butiken.

deveron_12
 WHISKY:  The Deveron
 STYRKA:  40%  ÅR: 2016  ÅLDER: 12
 REGION:  Highland  TYP: Singel Malt  PRIS: 349 kr
 DESTILLERI:  MacDuff  SB-ART NR:   443
 PRODUCENT:  MacDuff  LEVERANTÖR:  Bacardi AB
 ÖVRIG INFO:  Lagrad på amerikanska bourbonfat

 

DOFT: 3.50 Kolaaromatisk doft med lite söt päronkänsla. Rund vanilj och lite fräsch citrus. Lite ungdomlig vildhet kan anas i ytterkanten. Gott!

SMAK: 3.50 Lite alldaglig smak med en lättare maltinslag, lite kolasötma och med vaniljinslag. Kokade äpplen och päron. Ingen större rökighet att tala om. Vinner på mer tid i glaset. Lite högre buteljeringsstyrka finns på önskelistan.

ESMAK: 3.25 Ett avslut som går lite åt det peppriga hållet och som är medellångt. Toner av borbonfat och äpplen. Letar men hittar inte riktigt de fräscha citrustonerna ifrån doften längre. 

HELHET: 3.50 Upplever doften något bättre (och friskare) än smaken som känns något murrigare och dovare. Helt ok och fullt drickbar whisky och kul med en billig och god 12-åring. En trevlig presentwhisky som jag tror går hem hos de allra flesta. 😀

TOTALPOÄNG: 13,75 / 20.00 p

Notering: 161101, FAN

 
[Musiktips:]

   logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 64 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *