Svenska Eldvatten Tomatin 2004 59,1%

Ett av höstens whiskyprojekt i Amnehärad´s Whisky Club har varit en tvådelad samplesprovning av sex stycken olika buteljeringar ifrån Svenska Eldvatten och där det nu i december månad har blivit dags att provsmaka den andra och sista boxen ut (de tre högra) och som vi har valt att kalla för ”MonsterSherry”. 😛

 WHISKY:  Svenska Eldvatten Tomatin
 STYRKA:  59,1%  ÅR: 2004  ÅLDER: 
 REGION:  Highlands  TYP: Singel Malt  PRIS: 998 kr
 DESTILLERI:  Tomatin  SB-ART NR:   *slutsåld*
 BUTELJERARE:  Svenska Eldvatten  LEVERANTÖR:  Svenska Eldvatten
 ÖVRIG INFO:  41 av 168 btl.

 

DOFT: 4.00 Bärnstensfärgad whisky som ovattnad avger kolainspirarade dofter, lättare sherrytoner med några söta russin och lite muscovadosocker. I bakgrunden hjälper fatinslaget till att hålla nyfikenheten uppe när man sniffar på den. Nougat är också en doft jag finner efter en liten stund och några droppar vatten.

SMAK: 4.25 Smaken är (ovattnad) lite spritsig inledningsvis men får ganska snart sällskap av rundare sherrysmaker som är riktigt trevliga. Ingen brutal sherrybomb utan med mera balanserade smaker. 

ESMAK: 4.00 Mycket smakrik whisky med ganska fyllig eftersmak som dröjer sig kvar en bra stund i munnen. Uppskattat och gott! Litet läder/moccaskärp drar också förbi som hastigast.

HELHET: 4.25  Med lite vatten växer denna whisky till sig och jag gillar den riktigt mycket. Ganska rena whisky smaker med lättare sherryinfluenser. Ja tack – en till! 🙂

TOTALPOÄNG: 16,50 / 20.00 p

Notering: 161217, Svenska Eldvatten ”MonsterSherry” – Amnehärad´s Whisky Club 

 
[Musiktips:]

   logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *