Svenska Eldvatten Kildalton 2007 57,7%

En ”GrandSlam” med Svenska Eldvatten har vi valt att kalla vårt senaste lilla höstprojekt och där vi i whiskyklubben AWC testar samples av tre stycken exklusiva Eldvatten-buteljeringar, vår oberoende svenska buteljerare av whisky.

”Genom Svenska Eldvatten vill vi erbjuda intressanta buteljeringar från namnkunniga skotska brännerier. Med intressanta menar vi whisky som antingen är ovanligt bra eller som har en spännande karaktär jämfört med vad ett visst destilleri brukar producera.”

Flaska nummer två är en limiterad utgåva av endast 204 st och där det är ett av Kildalton-destillerierna (Ardbeg, Lagavulin och Laphroaig) på Islays sydkust som står för det lite hemlighetsfulla innehållet. 😛

eldvatten_kildalton_2007
 WHISKY:  Svenska Eldvatten Kildalton 
 STYRKA:  57,7%  ÅR: 2007  ÅLDER: –
 REGION:  Islay  TYP: Singel Malt  PRIS: 1.295 kr
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:   *slutsåld*
 BUTELJERARE:  Svenska Eldvatten  LEVERANTÖR:  Svenska Eldvatten
 ÖVRIG INFO:  #187 of 204 btl. 

 

awcbox_eldvattenDOFT: 4.25 Inte överdrivet kraftig rökdoft utan lite mera finstämmiga toner av utbränd brasa, skortensinsida och rökta charkuterier. Liten sötma kan anas. Nice!!

SMAK: 4.25 Smaken är något mera rökfyllt och med en djupgående smak där torvröken är påtaglig. Mer söt än besk och detta är en riktigt trevlig sugkaramell. Lätt fruktighet i botten.

ESMAK: 4.25 Lite mera beskare inslag mot slutet och där lakritspastill, tjärad eka och där lite dova fruktinslag dansar hand i hand borta mot horisonten.

HELHET: 4.25 En rökbetonad smakupplevelse överlag men med flera trevliga lager. Rök, frukt, maltsötma och lite beska nyanser att utforska. Ja tack, denna tar jag gärna en till utav!!

Ev. kommentar: Humm… Ardbeg, Lagavulin eller Laphroaig – min gissning lutar nog åt det mittersta alternativet! 😀

TOTALPOÄNG: 17,00 / 20.00 p

Notering: 161018, Svenska Eldvatten ”GrandSlam” – Amnehärad´s Whisky Club 

 
[Musiktips:]

   logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *