Zafrica Game Reserve Merlot (2016) 14%

Slog under veckan till och införskaffade ett par stycken nya planksteksbrädor (ekplankor) till hushållet då denna typen av matlagning tilltalar mig, ja ni vet en härlig köttbit, duchessepotatis, baconlindad sparris och med lite bearnaisesås till. #yummy 

Då det även var ett tag sedan sist det kom upp ett vin här på bloggen så kom det också som av en händelse och till torsdagsmyset att smakas på ett förhållandevis gott och dessutom ganska billigt vin ifrån Sydafrika, när de nya plankorna (efter sedvanlig inbränning) igår skulle till att invigas.

Zafrica Game Reserve Merlot (2016) 14%, 69 kr – SB-nr: 12120
 Sydafrika, Western Cape
vin_skala4_s

Produktbeskrivning: “Mycket fruktig smak med inslag av fat, plommon, svarta vinbär, korinter, choklad och rosmarin. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.” /Sb

Mitt omdöme:

Ganska stor och fruktig doft med inslag av röda bär, plommon, slånbär och svarta vinbär. Den fruktiga smaken har en viss strävighet och känns ganska fyllig och med en hel del fruktsyra. Tycker om när vinet som detta gör, biter ifrån lite grann och efterlämnar mycket smak kvar i munnen och där de fatsträva inslagen kommer från djupet. Passar utmärkt till en god köttbit och kan helt klart tänka mig att köpa och dricka detta igen! 4/5p

Råvaror: 85% merlot och 15% malbec. 

[Musiktips:]

   logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 21 times, 1 visits today)

1 svar på ”Zafrica Game Reserve Merlot (2016) 14%”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *