Highland Queen Blended 40%

Whiskyn Highland Queen är för många av de äldre ett bekant märke bland whiskyhyllorna och som många har smakat på under slutet av 70-talet och fram till mitten av 90-talet när den drogs tillbaka och dåvarande ägarna började fokusera på singlemalts-whisky istället. Nu ägs varumärket av familjeföretaget Picard Vins & Spiritueux och som också har förvärvat Tullibardine som numera är Highland Queens andliga hem.

I Sverige blir denna välkända blended-whisky åter ett bekant ansikte på samtliga Systembolags-hyllor igen i början av juni tack vare vår svenska importör Clydesdale AB och där det facila priset landar på 229 kr.

Min whiskyblogg här på freddeboos.se har fått den äran att provsmaka några centilitrar av denna whisky där även ett par andra nya utgåvor kommer att lanseras inom kort, bland annat två olika singelmalter…

 WHISKY:  Highland Queen
 STYRKA:  40%  ÅR: 2017  ÅLDER: NAS
 REGION:  Scotland  TYP: Blended  PRIS: 229 kr
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:   537
 PRODUCENT:  Highland Queen  LEVERANTÖR:  Clydesdale AB
 ÖVRIG INFO:  Säljstart 2017-06-01

 

Highland QueenMina omdömen/kommentarer:

DOFT: En ganska tydlig och fruktig ton o doften som kantas av vaniljkola, halm, övermogna äpplen och blött sågat trä. Liten frisk spritsighet kan anas i botten.

SMAK: Otroligt mjuk smak med väldigt runda inslag av vaniljkola, aprikos, apelsin och äpple. Mot mitten byggs en liten pepparstegring upp och som följer med mot slutet på denna ändå ganska tama men välbalanserade smakresan.

ESMAK: Avslutet är ganska kort och mjukt men där en liten pepparton hänger kvar något längre. Den låga buteljeringsstyrkan lämnar en del att önska och där lite mera tryck nog hade tilltalat mig mer.

HELHET: En god, väldigt rund och gemytlig whisky med stor mjukhet i smakerna som passar de flesta och där priset är ett riktigt bra argument för att alltid kunna ha en stående på whiskyhyllan. 🙂 

TOTALPOÄNG: 13,50 av 20.00 p

Notering: 170604, Sample, Clydesdale

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

   
logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 
(Visited 68 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *