BOX The Messenger (4 y.o) 48,4%

The Early Days Collection heter serien i fyra delar ifrån vårt svenska BOX-destilleri i Ådalen och där det nu har blivit dags att få testa några cl av The Messenger, som är namnet på den fjärde och sista whiskyn i serien. 😛

 WHISKY: BOX The Messenger
 STYRKA:  48,4%  DESTÅR: 2011  ÅLDER: 4 år
 REGION:  Sverige  TYP: Singlemalt  PRIS: 837 kr (50 cl)
 DESTILLERI:  BOX Whisky  SB-ART NR:   *slutsåld*
 BUTELJERARE:  BOX Whisky  LEVERANTÖR:  BOX Whisky
 ÖVRIG INFO:

Fenolhalt: 0 och 45 ppm. Snitt 3 ppm (malt), Btl. 8169 st  
First fill Bourbon (76%) First fill Oloroso Sherry (24%)

 

Mina omdömen/kommentarer:

DOFT: 3.50 Ekfatig inledning där ljust trä (bourbon) blandas med ganska stora inslag av frisk maltighet och en svag förnimmelse av rök, gråpäron och skalad potatis.

SMAK: 3.75 Ganska bred smak med bourbon-inslag och lite spritsig karaktär där maltsötman balanserar upp det hela i kombination med en lite beskare underton i den efterföljande rökigheten. Sherrytonerna är ganska dolda.  Viss ungdomlighet kan anas i smaken som ändå känns väl sammanhållen. Tycker rökigheten kan förbättras något men detta är ändå, med sin ungdomlighet ändå riktigt njutbart!

ESMAK: 3.50 Bourbon-beska med träiga inslag och där en liten pepparnyanserad rökton dominerar det medellånga avslutet. Lite mer av röken mot slutet hade inte skadat. 

HELHET: 3.75 En karaktärsrik whisky med god potential. Trevliga fatsmaker, ljust trä och vanilj. Viss rökighet med lite ljusare kryddighet. Sherryfatsinslaget hamnar lite grann i skymundan. Vinner på luftning och tål några droppar vatten (smaksak).

Ev. kommentar: Återigen ett stort plus till BOX Whisky för väl och lättillgänglig dokumentation om innehållet samt att whiskyn ej är kylfilterad (non chill filter) eller färgjusterad (no coloring).  

TOTALPOÄNG: 14,50 av 20.00 p

Notering: 170901, Sample, (FAN)

[Musiktips:]


   
logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 
(Visited 27 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *