Glentauchers 53,5% CWC The Exclusive Malts 8 y.o 2008

Med ett par minusgrader utanför fönstret och där ett lätt vitt täcke av frost och snö döljer gräsmattan när mörkret faller på är det alltid mysigt och skönt att slänga in ett par vedträn i den öppna spisen och krypa upp i soffan med en sample av en ny spännande whisky man ej tidigare smakat på. 

Ikväll smakas en sample av en Glentauchers 53,5% som är buteljerad för Whisky in Leiden 2017 av The Creative Whisky Company och för whiskyserien The Exlusive Malts. (Ex-Sherry Butt, Distilled: 27th of March 2008, Bottled: 2017, 250 Bottles)

 WHISKY:  Glentauchers The Exclusive Malts
 STYRKA:  53,5%  ÅR: 2008  ÅLDER: 8 y.o
 REGION:  Highlands   TYP: Singelmalt  PRIS: 545 kr (utl)
 DESTILLERI:  Glentauchers   SB-ART NR:  –
 BUTELJERARE:  Creative Whisky Company  LEVERANTÖR:  –
 ÖVRIG INFO:  Whisky in Leiden 2017, 250 btl

 

DOFT: 4.00 Röda vinbär, russinkaka, dadlar och rabarber en härlig och fyllig sammansättning. Lite spretig men ändå en ganska mogen och samlad doftbild. Med lite syrlighet som möter upp de sötare sherryinslagen.

SMAK: 4.25 Krämig sherryton med ljus fruktighet och en syrligare underton. Choklad, rödavinbär, dadlar och apelsinmarmelad. Och med en del rabarber/grapefruktsbeskhet i botten. Här finns en del att utforska!

ESMAK: 4.00 Med något sötare inledning som gradvis ökar i beska och med lite sherrysträvare inslag.

HELHET: 4.00 Yngre inslag blandas här med mera mognare smaker. Med en del sötma som går mot mera beska. Jag både gillar och inte gillar denna whisky. Är det måhända rabarber/vinbärssyrligheten som jag ogillar lite grann? De sötare inslagen tycker jag däremot desto bättre om. Och den härliga sherry-krämheten med smak av plommonkompott. Bra buteljeringsstyrka som tål lite vatten.

Ev. kommentar: Smakrik och lite udda whisky som funkar för mig. Kul när spännande whisky inte behöver kosta skjortan heller… ? 

TOTALPOÄNG: 16,25 / 20.00 p

Notering: 171121, Sample 
[Musiktips:]

   logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *