anCnoc Peatheart 46%

WHISKYPOST nr. 600!! :)?

Här hade jag egentligen tänkt skriva om en helt annan rökwhisky som jag hade planerat skulle få representera denna roliga milstolpen… mitt 600:e whiskybetyg. SEXHUNDRA – ja, att mitt whiskydrickande och intresse skulle nå så här långt hade jag ärligt talat kanske inte helt räknat med när min whiskyblogg lanserades under slutet av 2010. (Mitt dator-intresse är om möjligt något ännu större än whiskydrickandet och givetvis en stor bidragande orsak till bloggens existens överhuvudtaget och där oräkneliga timmar också har spenderats).  ?

Nåväl, back to business… då det råkade komma ett besök vid Carlstad Beer & Whisky-festival i Karlstad emellan så får min planerade (Islay-)whisky skjutas på framtiden och där jag istället postar en annan rökwhisky ifrån helgens mässbesök som gjordes ihop med en annan medlem (HHM) ifrån Amnehärad´s Whisky Club.

anCnoc Peatheart 46% – Med 40 ppm så är detta en av destilleriets rökigaste whisky någonsin och som ingår i sin rökwhiskyserie där man använt sig av namnen på de verktygen som används när torven skärs och tas upp. (Cutter, Flaughter, Peatlands, Rascan, Rutter, Tushkar, Stack) Lanseringsdatum på Sb: 17 Nov.
(Enligt monterpersonalen på mässan var vi de första i landet som officiellt fick smaka på denna när folien rök!)

Provsmakningsstorleken på whiskyn som smakades var 2 cl och där inga djupare smaknoteringar togs för egen del mer än en lite enklare sammanfattning och ett poängbetyg ”mellan tummen och pekfingret” i folkvimlet. ?

 WHISKY:  anCnoc Peatheart 46%
 STYRKA:  46%  ÅR: 2017  ÅLDER: –
 REGION:  Highlands  TYP: Singlemalt  PRIS: 549 kr
 DESTILLERI:  anCnoc  SB-ART NR:   40127 (17 nov)
 PRODUCENT:  anCnoc  LEVERANTÖR:  Berntson Brands
 ÖVRIG INFO:  2 cl.

Mina omdömen: anCnoc Peatheart 46%

DOFT: –
SMAK: –
ESMAK: –
HELHET: –
Ev. kommentar: En god och trevlig rökwhisky med en hel del peatiga inslag men där den höga ppm-nivån inte kanske riktigt kändes fullt ut om vi skall vara helt ärliga.

TOTALPOÄNG: 15,50 av 20.00 p

Notering: 171103, Sample, Carlstad Beer & Whisky, AWC

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

   
logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 
(Visited 39 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *