Glenlivet Nàdurra Oloroso Batch OLO614 60,3%

Via en liten vadslagning (om vem som var bäst i stryktips-SM) med min gode vän HGU så lyckades jag dra hem en sample av en whisky ifrån hans whiskysamling. Mitt val föll på denna Nàdurra Oloroso ifrån Glenlivet som har en ganska hög buteljeringsstyrka och där jag inte tidigare har smakat på just denna versionen. 

 WHISKY:  Glenlivet Nàdurra Oloroso Batch OLO614
 STYRKA:  60,3%  ÅR: –  ÅLDER: NAS
 REGION:  Speyside  TYP: Singlemalt  PRIS: 499 kr
 DESTILLERI:  Glenlivet  SB-ART NR:   85625
 PRODUCENT:  Glenlivet  LEVERANTÖR:  Pernod Ricard Sweden AB
 ÖVRIG INFO:  First-fill Oloroso Sherry, Non-chill filtered

 

DOFT: 4.00 Krämig aprikos med mjuka vaniljtoner, halm, torkade fikon och några droppar söt sirap.

SMAK: 4.25 Ekfat, sherrydadlar, aprikos och sirap breder ut sig ganska stort. Ovattnad lite bitig med en lite stram beska i bottenskiktet men där de sötare inslagen fortfarande dominerar mest. Riktigt trevlig och smakrik whisky som har både mjuka kanter men även sticker ut lite grann.

ESMAK: 4.00 Lite återhållsam i det korta till medellånga avslutet och där man möter lite mer av det besktorra inslaget tillsammans med mosade aprikoser och lite ekfatsvanilj. Med lättare sherry/siraps-inslag.

HELHET: 4.25 En whisky som står på egna ben och levererar med både en lite lättare sherrysmak och även med inslag av god Speyside-karaktär (aprikos, halm, spannmål och vanilj). Lägg där till en väl tilltagen buteljeringsstyrka och med ett pris som landar (just nu) under 500-lappen. KÖP och bunkra upp!!

TOTALPOÄNG: 16,50 av 20.00 p

Notering: 180117, Sample, HGU

[Musiktips:]


  logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 30 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *