Kilchoman Saligo Bay 46%

En god vän dök här om kvällen upp på ett litet spontanbesök och råkade som av en händelse ha en öppnad flaska singlemalt med sig… Säger bara välkommen in!! 

Taxfree-whiskyn Saligo Bay, som fått sitt namn från området nära Kilchoman-destilleriet är en 5-årig whisky som fått ta sina smaker ur tidigare lagrade bourbon-fat och är buteljerad till 46% och där ingen kylfiltrering eller färgjustering har skett.

 WHISKY:  Kilchoman Saligo Bay 46%
 STYRKA:  46%  ÅR: –  ÅLDER: 5 y.o
 REGION:  Islay  TYP: Singlemalt  PRIS: 54 € (taxfree)
 DESTILLERI:  Kilchoman  SB-ART NR:  –
 PRODUCENT:  Kilchoman  LEVERANTÖR:  Kilchoman
 ÖVRIG INFO:  Travel Retail, Ex-bourbon casks

 

Mina omdömen: Kilchoman Saligo Bay 46%

 

DOFT: 4,00 Ung och lite vildsint karaktär inledningsvis innan de ganska kraftfulla rökinslagen tar över lite mer. Här finns toner av tjock aska, kreosot och ett litet citrusstick som förhöjer. Lätt vaniljkräm med lite ljusare malttoner med torvinslag. 

SMAK: 4.25 Uppfattar smaken först som lite tunnare men där den väl tilltagna rökigheten fyller ut riktigt bra och där jag (som vanligt) gillar Kilchomans lite ruffigare karaktär. För att inte tala om den goda röken!!! 😀

ESMAK: 4.25 Efterdyningarna av sotig askkopp, tjära och lite plastig målarfärg är påtagliga och rejält utdragna. En sugkaramell som räcker långt. 

HELHET: 4,00 Kraftfullt, lite rivigt och med en underbar rökighet. Lite ungt måhända men ändå bra whisky och riktigt prisvärt. Här finns en hel del av goda Islay-inslag som är värda att upptäcka! Vore jag på resa och skulle dyka på denna så är det ett givet köp!! 

TOTALPOÄNG: 16,75 / 20.00 p

Notering: 180701, AFR
 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

(Visited 76 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *