Kilchoman ’The Kilchoman Club’ Fourth Edition, Sauternes Wine (2011) 60%

Det lilla altanbygget och snickrandet hemavid fortsätter och så gör även Kilchoman-destilleriet som fortsätter producera intressant och spännande whisky. ’The Kilchoman Club’ Fourth Edition är en Sauternes Wine-cask-lagrad whisky som man buteljerat redan vid den låga åldern av 4 år.

Lite ungt kan kanske tyckas men för den som varit med på destilleriets resa sedan starten i början av 2006 vet att man redan då lyckats med att producera många helt fantastiska och främst då rökiga buteljeringar vid väldigt ung ålder. Ser fram emot att få lägga sågen och hammaren på hyllan en liten stund och få avnjuta denna helt egeninsförskaffade och (och otroligt snygga!) samplet. 😛👍

Kilchoman 'The Kilchoman Club' Fourth Edition, Sauternes Wine (2011) 60%

 

 WHISKY: Kilchoman ’The Kilchoman Club’ Fourth Edition, Sauternes Wine
 STYRKA: 60%  DESTILLERAD:  2011 ÅLDER: 4 yo
 REGION: Islay  TYP: Singlemalt PRIS: 872 kr (£75)
 DESTILLERI: Kilchoman  SB-ART NR:
 PRODUCENT: Kilchoman  LEVERANTÖR: Kilchoman
 ÖVRIG INFO: Fattyp: Sauternes Wine Casks, Cask #: 740&790/2010&28/2011, Cask strength, Non Chill Filtered, Natural Colour, # of btl: 909

 

Mina omdömen: Kilchoman ’The Kilchoman Club’ Fourth Edition, Sauternes Wine (2011) 60%

Kilchoman 'The Kilchoman Club' Fourth Edition, Sauternes Wine (2011) 60%DOFT: Otroligt läckert kopparfärgad whisky som ovattnad har en något maritim och rökbottnad ton i doften. Här hittas också lite doftnoter som går mot apelsin, tropisk fruktmarmelad och gröna äppeln. En något svårplacerad men fräsch doft.

SMAK: Frisk, marmeladaktig och lite fruktig smak där man även här kan ana en viss integrerad basrökighet i djupet. Inte fullt så rökig som man kanske är van vid ifrån detta destilleriet och där man kan ana även något ljusare och lite träiga fatinslag. Trots sin unga ålder tycker jag inte den känns nämnvärt spritig och är ganska välbalanserad, om än ganska stark. Tål nån droppe vatten.

ESMAK: Lite ljusa träfatstoner som blandas upp med en något nedtonad rökighet och där saturnesimslaget är ganska närvarande. Och kanske även här en liten touch av apelsinmarmelad.

HELHET: Lite både och i mitt tycke. Gillar de ganska apelsinsyrliga sauturnesinslagen som känns friska och som kombinerar väl med den övriga fruktigheten och den nästan nätta rökigheten. Kul och lite spännande med en vinfatslagring men nog man saknar väl lite av den karaktäristiska och (brutal)tunga rökigheten som man vet också kan finnas i rockärmen och hos whiskyn ifrån detta destilleriet…

TOTALPOÄNG: 16,25 / 20,00

Notering: 210415, Sample, (TTO)

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *