Kilchoman (Small batch release – Kilchoman Club 3rd Edition) 2010 Madeira Cask 4 yo 58,4%

Kilchoman’s 3rd Club Release och som släpptes för medlemmar den 1 dec, 2014 är en sammanslagning av två Madeira-fat med beteckningen nr 65 & 66 och där spriten destillerades 2010 och sedan lagrades i 4 år innan flaskfyllningen som skedde i November 2014 och gav 610 st flaskor. 

Detta är en blogpost baserad på ett privat införskaffat samplesprov á 3 cl.

Kilchoman (Small batch release - Kilchoman Club 3rd Edition) 2010 Madeira Cask 4 yo 58,4%

 

 

 WHISKY: Kilchoman 2010 Madeira Cask 4 yo 58,4%
 STYRKA: 58,4%  BUTELJERAD: 2014  ÅR: 4 yo
 REGION: Islay  TYP: Singlemalt  PRIS: ca 888 kr (GBP 75)
 DESTILLERI: Kilchoman  SB-ART NR:
 PRODUCENT: Kilchoman  LEVERANTÖR: Kilchoman
 NON-CHILL FILTERED:  NATURAL COLOR:
 ANTAL FLASKOR: 610 st  FENOLHALT: 50 ppm
 FATTYP: Madeira Casks (65/2010 + 66/2010)
 ÖVRIG INFO: Small Batch Release – Kilchoman Club 3rd Edition

 

Mina omdömen: Kilchoman 2010 Madeira Cask 4 yo 58,4%

DOFT: 4.50 Bärnstensfärgad, lätt rödskimmrande whisky med en härlig, lite söt och något vinös ton samt en underbar rökighet som utgör en ganska stor del av doften. Upplever doften som något lite syrlig. Gott!

SMAK: 4.50 En riktig sötrökig smällkaramell direkt vid första sippen! När första glädjechocken lagt sig och sipp nummer två kommer uppfattas en något mera syrlighet och lite mera vinösitet i smaken. Sötma blandas med dova rökinslag och lite vinsura nyanser och som sakta drar bort mot horisonten och för den fortsatta resan ner i det mörka svalget.

ESMAK: 4.25 Från djupet och mörkret långt där nera anas ett dovt och rökigt avslut och som även är återkommande och fyller munhålan med välbehag innan allt hyggligt långsamt har ebbat ut… och man tar sig en ny sipp och cirkeln är åter sluten. Detta vill man bra ha mera av!

HELHET: 4.75 En bred och fullmatad smakupplevelse med ganska hög sötma och en del syrliga undertoner. Här finns också en mycket trevlig, dov och svagt krämig rökighet som osar en del svavel, lite gummi och utbränd brasa. En whisky man kan njuta länge av och där det även finns utrymme för nån droppe vatten, ja om man vill tämja monstret lite… Tycker detta är gott och riktigt bra! 👍

TOTALPOÄNG: 18,00 p av 20,00 p

Notering: 210922, (TTO)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 40 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *