Kilchoman Red Wine Cask Matured (Douro Valley) 50%

På gamla rödvinsfat ifrån Douro Valley i Portugal som tidigare innehållit Port, Madeira and Sauternes-lagringar har Kilchoman-destilleriet lagrat sin rökiga whisky och där man i början av Februari i år kunde köpa denna whisky via en webblansering på Sb. Detta är en buteljering på knappt 7000 flaskor totalt och som har spenderat hela sin tid på dessa rödvinsfat och som man dessutom har gett en lite högre buteljeringsstyrka på 50%. (Denna whiskyposten och smaknoter med betyg är baserad på en 5 cl-sample)

 WHISKY:  Kilchoman Red Wine Cask Matured (Douro Valley)
 STYRKA:  50%  DEST. ÅR: 2012  ÅLDER:
 REGION:  Islay  TYP: Singlemalt  PRIS: 949 kr
 DESTILLERI:  Kilchoman  SB-ART NR:   40164
 PRODUCENT:  Kilchoman  LEVERANTÖR:  Enjoy Wine & Spirits AB
 ÖVRIG INFO:  Ca. 7000 btl. 70 cl.

 

MINA OMDÖMEN OCH BETYG FÖR:  Kilchoman Red Wine Cask Matured (Douro Valley) 50%

DOFT: 4.25 Sötvinös inledning med lite bakomliggande fyllig rökighet. Färgen på denna whisky är läckert kopparfärgad och har även en lite rödlätt ton. Rökkaraktären ligger runt medelnivå och går åt det sötare hållet tillsammans med lite toffekola.

SMAK: 4.25 Tycker smaken först direkt faller ganska platt och blir vattnig och där den bara störtdyker innan den bakomliggande rökigheten, som är ganska stor och kraftfull lyckas fånga upp den ifrån det fria fallet. Lite vinöst och ganska rökbetonat är också min första tanke. Smaken är lätt hönyanserad med inslag av röda vinbär och lite torkad frukt. Röken bjuder på lite tyngre karaktär och är både söt och har en liten lättare beska i sig. Gillar röken lite mer än smaken här.

ESMAK: 4.00 Långt, lite vinöst och med toner av utbrunnen brasa. Lägg därtill några werthers originalkola och lite tobak och läderskärp. Riktigt trevligt!

HELHET: 4.25 Den djupgående goda röken räddar upp hela smakupplevelsen. Utan den så är smaken överlag lite mera vattnig. Medelsöta kolatoner där även en liten beskare/torrare underton kan hittas.

TOTALPOÄNG: 16,75 / 20.00 p

Notering: 180221, Sample (FAN)

Vad tycker andra whiskybloggare om samma whisky:

| WhiskyNotes | The Whiskey Reviewer

[Musiktips:]

   logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *