Wannborga Whisky Singlemalt (Batch 1 – 300 btl) 43%

”Livet är för kort för att dricka dålig whisky” är en välbevandrad slogan inom whiskykretsar och ibland så dyker de upp. Ni vet, de där helt odrickbara släppen av whisky där man bara undrar ”Hur tänkte man här?” och har man ens provsmakat på sin egen produkt innan man släpper ut den till folket?

Ja, som ni kanske redan har förstått så har jag nyss haft en sådan här bad experience-upplevelse av en whisky jag så sent som igår kväll fick chansen att smaka några centilitrar av.

 WHISKY:  Wannborga Whisky Singlemalt (Batch 1 – 300 btl) 43%
 STYRKA:  43%  ÅR:  ÅLDER: 5 y.o
 REGION:  Sverige  TYP: Singlemalt  PRIS:
 DESTILLERI:  Wannborga  SB-ART NR:   
 BUTELJERARE:  Wannborga  LEVERANTÖR:  Wannborga
 ÖVRIG INFO:  Oak cask + port wine cask  (Batch 1 – 58/300 btl)

 

MINA OMDÖMEN OCH BETYG FÖR:  Wannborga Whisky Singlemalt (Batch 1 – 300 btl) 43%

DOFT: Tanken som slår mig när nästippen närmat sig glaskanten fram och tillbaka under en liten stund är att detta luktar som en blandning av diesel och fotogen. Dessvärre inte som ett positivt inslag och där man snabbt rynkar på näsan. Försöker bortse ifrån detta mindre angenäma och gå på djupet istället… trälim, cellulosa, mäsk, lite halm och kanske nått gråpäron(?). Tyvärr tycker jag inte att detta luktar speciellt gott alls faktiskt.

SMAK: Inte heller smaken bjuder på några direkta höjdpunkter och där min smakjämförelse i tanken landar nånstans borta i Thailand och hos den beryktade Mekhong-whiskyn. Det är ganska spritigt, väldigt fotogenaktigt och direkt kväljande. (Vaskar här den kvarvarande cirka centilitern av min sample-3:a) Usch!

ESMAK: Varför gå till bolaget när man kan gå till närmsta bonden om man vill dricka traktordiesel… (det tar nog ungefär lika lång tid att gå dit som att bli av med den här otäcka eftersmaken)

HELHET: Detta må vara den första batchen i en serie av en svensk whisky och ifrån en whiskytillverkare som är under uppbyggnad… men smakar det inte bättre än så här så tycker jag personligen att man lika gärna kan låta spriten ligga kvar på faten en bra stund till. (Och istället och i förlängningen lämna plats åt godare sorter på vårt monopolstyrda Systembolag i väntan på att detta växer till sig och mognar lite mer)

Ev. kommentar: Detta är ingen whisky man köper för att dricka och kunna njuta utav. Detta köper man för att kunna äga ett stycke och en liten del av den svenska whiskyhistorien och för att ha framme och kunna skryta med på whiskyhyllan.

VILL JAG: Ha den på hyllan?: ✔ Ge bort i present?: ✔  Prisvärd? ➖ Rekommenderbart: ➖

TOTALPOÄNG: 02,50 av 20.00 p

Notering: 181217, Sample (TTO)

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 

 
logga_freddeboos
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠
Twitter / Facebook / Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠
Twitter / Facebook / 

(Visited 78 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *