Svenska Eldvatten Laphroaig Ex-sherry Hogshead #SE086, 58,6%

Så har den första kvarliggande snön kommit för i år och vad passar inte bättre än att tända upp i spisen och hälla upp en sample av en rökwhisky jag har ganska stora förhoppningar på. Denna Laphroaig Ex-sherry Hogshead #SE086, 58,6% ifrån Svenska Eldvatten är en buteljering som var ganska åtråvärd när den släpptes och där antalet antalet limiterade flaskor är endast 348 st. 

 WHISKY:  Svenska Eldvatten Laphroaig
 STYRKA:  58,6%  DEST. ÅR: 2011  BUTELJERAD: 2017
 REGION:  Sverige  TYP: Singemalt  PRIS: 995 kr
 DESTILLERI:  Laphroaig  SB-ART NR:  
 BUTELJERARE:  Svenska Eldvatten  LEVERANTÖR:  Svenska Eldvatten
 ÖVRIG INFO:  Ex-sherry Hogshead #SE086 (Maj 2011 – Jun 2007), 348 btl.

 

Mina omdömen: Svenska Eldvatten Laphroaig Ex-sherry Hogshead #SE086, 58,6%

SMAK: Söt askkoppsrökig inledning med en nånting lite mera utstående ton… svårplacerat(?). Är det fräsch menthol/mynta? Eller kanske lite grapfruktsrabarber? Får iaf lite citruskänning här. Mycket gott!! Här finns även lite ljusare inslag av halm och ett lättare inslag av toffekola.

DOFT: Fulländad, bred och nästan krämig röksmak! Ojojoj Makalöst gott och med underbara röktoner som verkligen går på djupet. Inte fullt så sherryinspirerad som jag hade hoppats på – men detta duger. Riktigt trevlig rökkaraktär med även en del ljusare träfatsinslag/bourbon.

ESMAK: Röksmakerna är ganska mycket mer bestående än de andra maltinslagen som landar lite kort. Men det gör inte så mycket då tjäran, havsbrisen och den lite sotiga röken binder ihop allt.

HELHET: En exsherrylagring där riktigt god, ung och kraftfull islayrök håller i taktpinnen och som dessutom gör det med bravur! Kanske är sherry-inslaget lite i klenaste laget men för en rökdiggare finns det bara ett alternativ – KÖP! 🙂

TOTALPOÄNG: 18,00 / 20.00 p

Notering: 181216, Sample
 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 28 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *