Tomatin Five Virtues Metal Edition 46%

I från skottlands högland och Tomatin-destilleriet kommer min nästa provsmakade whisky och som är en whisky som ingår i serien Five Virtues. The Metal Edition har en tydligt karaktär ifrån destilleriets 12 vackra kopparpannor och som ger Tomatin-whiskyn dess karaktäristiska mjuka, söta och ganska ljusa whisky och som har lagrats på first fill bourboun-fat.

Detta är en whiskyserie där man ifrån destilleriet hyllar den urgamla konsten att koka whisky och där man vill visa hur man kan framställa whisky, det flytande guldet genom att kombinera de fem olika elementen trä, eld, jord, metall och vatten.

Här ges man möjligheten att kunna djupdyka bland några av de ingående smakerna hos Tomatin-whiskyn och smaka på varje enskild del som deras whiskyframställning centralt bygger på.

Lyckligtvis har jag lyckats få tag på ett smakprov av hela serien och som jag ”som av en händelse” tänkte köra en liten egen miniprovning på… – En Tomatin-resa och de fem elementen!

| WOOD | FIRE | EARTH | METAL | WATER |

 WHISKY:  Tomatin Five Virtues Metal Edition
 STYRKA:  46%  ÅR: 2017  ÅLDER: NAS
 REGION:  Highland  TYP: Singlemalt  PRIS: 895 kr
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:   87012
 PRODUCENT:  Tomatin  LEVERANTÖR:  Galatea AB
 ÖVRIG INFO:  Fattyp: bourbon barrels, (6000 btl)

 

Mina omdömen/kommentarer: Tomatin Five Virtues Metal Edition 46%

 

DOFT: Massor av (grå)päron, mjuk fruktighet, lite vanilj. Aprikos växer fram tillsammans med spannmål och fruktkaramell (typ Fruxo).

SMAK: En ganska trärik smak med tendenser av citrusfrukt, aprikos och grönt gräs.

ESMAK: Blir lite vattnigt tunn i avslutet och som gör att den dyker lite grann och man tappar intresset. Lite kvardröjande kryddhetta i svalget.

HELHET: Tyvärr en lite en i mängden-whisky som man ganska lätt glömmer bort trots sina ändå väldigt runda, goda och lätt vaniljaktiga/fruktiga inslag. En nybörjarwhisky… (för ”kärringar”)

TOTALPOÄNG: 14,75 av 20.00 p

[wp_charts title=”radarchart_tomatin_metal” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”15,10,15,15,15,10,20,20,0,10″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 190206, Sample, (FAN)

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

   
logga_freddeboos
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠
Twitter / Facebook / Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *