Tomatin Five Virtues Water Edition 46%

I från skottlands högland och Tomatin-destilleriet kommer min nästa provsmakade whisky och som är en whisky som ingår i serien Five Virtues. The Water Edition är inspirerad av vattnet ifrån Alt-na-Frith; destilleriets egen privata vattenkälla och där den ingående whiskyn lagrats på sherry- och bourbonfat.

Detta är en whiskyserie där man ifrån destilleriet hyllar den urgamla konsten att koka whisky och där man vill visa hur man kan framställa whisky, det flytande guldet genom att kombinera de fem olika elementen trä, eld, jord, metall och vatten.

Här ges man möjligheten att kunna djupdyka bland några av de ingående smakerna hos Tomatin-whiskyn och smaka på varje enskild del som deras whiskyframställning centralt bygger på.

Lyckligtvis har jag lyckats få tag på ett smakprov av hela serien och som jag ”som av en händelse” tänkte köra en liten egen miniprovning på… – En Tomatin-resa och de fem elementen!

| WOOD | FIRE | EARTH | METAL | WATER |

 WHISKY:  Tomatin Five Virtues Water Edition
 STYRKA:  46%  ÅR: 2017  ÅLDER: NAS
 REGION:  Highland  TYP: Singlemalt  PRIS: 895 kr
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:   87740
 PRODUCENT:  Tomatin  LEVERANTÖR:  Galatea AB
 ÖVRIG INFO:  Fattyp: sherry butts & bourbon barrels, (6000 btl)

 

Mina omdömen/kommentarer: Tomatin Five Virtues Water Edition 46%

 

DOFT: Lätt sherrynyanserad, mörka bär, runda kolainslag. Här finns också något lite mer utstickande, typ apelsinmarmelad och lite stickig möbelfernissa som med tiden rundas av. Liten gummiton framträder efter tid (nån halvtimme) i glaset. Gott!

SMAK: En ganska lätt (tam) whisky med ljusare sherrykaraktär. Lite mörka bär (russin, dadlar) håller uppe intresset så långt det går. Med lite sherrysötma och liten sherrysträvhet i botten och svartpeppar.

ESMAK: Ljus toffekola med rund marsipan. Ganska kort.

HELHET: Lätt sherrynyanserad nybörjarwhisky som gärna kunde fått breda på lite mer. Av allt. Inget att anmärka på och med goda smaker. Blir tyvärr dock lite som en axelryckning då man förväntar sig lite mer.

TOTALPOÄNG: 15,25 av 20.00 p

[wp_charts title=”radarchart_tomatin_water” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”25,15,20,20,15,15,20,20,5,15″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 190206, Sample, (FAN)

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

   
logga_freddeboos
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠
Twitter / Facebook / Instagram
(Visited 25 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *