High Coast Exclusive 90 46%

Efter att ännu en mycket gråtrist och mulen vinterdag lagt sig med inslag av duggregn och bara allmänt trökväder så får man försöka lyxa till tillvaron lite. Efter en liten titt i sampleslådan föll så valet slutligen på att prova en sample av denna privata buteljeringen som släpptes i en begränsad upplaga av endast 90 exemplar ifrån High Coast Whisky och där jag i övrigt inte alls vet så mycket mer om den.

High Coast Exclusive 90 46%
 
 WHISKY: High Coast Exclusive 90
 STYRKA: 46% BUTELJERAD: 2019 ÅLDER: NAS (?)
 REGION: Sverige TYP: Singlemalt PRIS: ca 900 kr (?)
 PRODUCENT: High Coast Whisky SB-ART NR: 
 DESTILLERI: High Coast Whisky LEVERANTÖR: High Coast Whisky
 ÖVRIG INFO: Private Bottling – One bottle of #90

 

Mina omdömen: High Coast Exclusive 90 46%

DOFT: Denna läckert bärnstensfärgade whisky tycker jag har en god kolaton i sig tillsammans med nånting som jag tycker drar lite åt chokladhållet – jag tänker dumleklubba. Här finns också en sötma som är genomgående och där man även kan ana en del (kokad) frukt samt inslag av plommonkompott.

SMAK: Mjukt, lite fruktsött, kola och en ytterst nätt beska som kommer fram mera mot slutet. Elegant och välbalanserat. Kanske att här även finns en ganska subtil rökton väldigt lång bort.

ESMAK: Meddellångt avslut med en ytterst nätt framväxande besk ton som kommer i sällskapet av större söta kolatoner. I den absoluta slutfinishen tycker jag mig kunna uppfatta en något lätt parfymerad/vinös ton med inslag av röda vinbär(?).

HELHET: En utsökt, mjuk och ganska rund whisky som flörtar lite åt sherryhållet och som ligger bra i munnen och som ger smaklökarna lite att fundera över och njuta av. Tycker det något parfymiga i slutet tar ned den lite men att det i övrigt är riktigt bra. Inte heller uppfattar jag den ovattnad som nämnvärt spritig heller. En god whisky, helt enkelt.

TOTALPOÄNG: 16,00 p av 20,00 p

Notering: 201207, Sample

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *