Mackmyra Special:04 ”Double Dip Bourbon” 53%

Mackmyras Special:04 Double Dip Bourbon är en hyllning till de amerikanska ekfaten och där whiskyn är lagrad på både stora och små bourbonfat. Denna whiskyposten bygger på en egen införskaffad sample.

Mackmyra Special:04 "Double Dip Bourbon" 53%
 WHISKY: Mackmyra Special:04 ”Double Dip Bourbon” 
 STYRKA: 53%  ÅR:  2010 ÅLDER:
 REGION: Sverige  TYP: Singlemalt PRIS: 639 kr (?)
 DESTILLERI: Mackmyra  SB-ART NR:
 PRODUCENT: Mackmyra  LEVERANTÖR: Mackmyra
 ÖVRIG INFO: Dess karaktär kommer från en dubbellagring som inleddes på större bourbonfat för att sedan avslutas på mindre, handgjorda 30-litersfat. Special:04 har lagrats i Bodås gruva och på Fjäderholmarna.

 

Mina omdömen: Mackmyra Special:04 ”Double Dip Bourbon” 53%

DOFT: Lätt fruktig, fräsch ton av päron, (citrus) sköljmedel och vanilj. Doften på denna ljust honungsfärgade whisky är inte jättestor men där jag ändå tycker att den har ganska god potential och doftar gott.

SMAK: Börjar riktigt bra med en något oljigt/fet inledning som har en del päron och vanilj i sig och som släpper lös en lättare besktorrhet som sprider ut sig i munnen. I den lite senare delen kommer anis och liten torkat gräs fram tillsammans med lite mer bourbon-ekighet och där honung anas. 

ESMAK: Ett ganska kort till medellångt avslut med lite ljus maltighet, oljig vanilj och några vitpepparkorn.

HELHET: Detta är en ljust gul färgad och ganska nätt whisky med liten fruktighet (päron) och som har en något oljig karaktär och en ganska rund smak. Kanske inte så jättestora smaker men detta gillas! 

Ev. kommentar: En trevlig Mackmyra jag gärna stämmer träff med igen! ? 

TOTALPOÄNG: 15,25 / 20,00

[wp_charts title=”mackymyra_special04″ type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”20, 15, 20, 20, 20, 20, 20, 15, 0, 10″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 200302, Sample

[Musiktips – check this OUT!] :):)?     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 115 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *