Mackmyra Special 03 ”Små fat, stor smak” 48,2%

Våra svenska whiskypionjärer Mackmyra’s produkter har väl i ärlighetens namn kanske inte alltid stått högst i kurs eller varit alla whiskydrickares dröm och där man ganska ofta har fått ta en del skit. Och det med all rätt kanske i vissa fall, men å andra sidan… vilka förväntningar är rätt att ställa på en whisky på den här nivån och med de givna (och givetvis även alla de outforskade) förutsättningar som finns för whiskyframställning här i landet? Det kostar tid och givetvis en del pengar och nån måste ju gå först… 

Att införskaffa sig samples av whiskysorter man gärna vill smaka på kan i dagens rådande prishets ändå vara ett bra tips för att lättare kunna lägga slantarna på whisky man gillar. Eller som jag med med dessa släpp kanske känt viss farhåga baserat på mina tidigare möten att möjligtvis inte helt tycka om helt men som det ju ändå är otroligt spännande och lärorikt att kunna få provsmaka.

Mackmyra Special-provning

Mackmyra Special:03 Små fat, stor smak är baserad på vårt eleganta recept som lagrats på first fill bourbonfat. Basen har sedan kryddats med vårt rökiga och vårt eleganta recept som lagrats på små 30-litersfat av typerna bourbon, sherry och svensk ek.”

Mackmyra Special 01 | Mackmyra Special 02 | Mackmyra Special 03 

Mackmyra Special 03 "Små fat, stor smak" 48,2%
 WHISKY: Mackmyra Special 03 ”Små fat, stor smak” 48,2%
 STYRKA: 48,2%  ÅR: 2008 ÅLDER: NAS
 REGION: Sverige  TYP: Singlemalt PRIS: 797 kr
 DESTILLERI: Mackmyra  SB-ART NR:
 PRODUCENT: Mackmyra  LEVERANTÖR: Mackmyra
 ÖVRIG INFO: First fill bourbonfat, 30-litersfat bourbon, sherry och svensk ek

 

Mina omdömen: Mackmyra Special 03 ”Små fat, stor smak” 48,2%

DOFT: Ljust honungsfärgad. Torkad fruktighet med lite bourbonvanilj i ytterkanten. Lite godiskaramell. Tycker även den har några gråpäron i sig. Tappar lite av doften som bleknar med tid i glaset.

Mackmyra Special 03 “Små fat, stor smak” 48,2%SMAK: Bourbon-nyanserad smak med lite ljust träfatsinslag, lättare kryddighet och lite ungdomlig spritsighet. Vanilj och ekfat.

ESMAK: Med lite torrbesk ekighet i botten och balanserad maltsötma.

HELHET: Tycker nån droppe vatten binder ihop smakerna bättre men ändå att det spretar lite grann. Ljusa träfatsinslag blandas med bourbonvanilj och lite underliggande kryddighet och torkad frukt. 

Ev. kommentar: Vinner på ett par varsamma droppar vatten

TOTALPOÄNG: 13,25 / 20,00

[wp_charts title=”mackmyra_sp03″ type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”20, 20, 25, 25, 25, 20, 20, 25, 5, 10″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 200120, Sample

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 218 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *