Nordmarkens Whisky Exspecto 50%

Ifrån det relativt nystartade (2014) Nordmarkens Destilleri beläget i det värmlandska Årjäng, kommer dagens whiskypost och som är en liten ”sample”-recension av deras nya Whisky Exspecto som släpptes den 31 Mars i år på Systembolaget.

Huruvida detta är en egen framställd och tillverkad whisky vid destilleriet skall jag låta vara osagt då detta som tidigare nämnt är ett eget införskaffat sampleprov och där jag inte har själva flaskan och boxen i min ägo och kan läsa på men där jag vet att deras tidigare släpp Initium hamnade lite grann i blåsväder (begrunda och läs gärna mera om detta på Tjeders Whisky, som tagit upp och belyst frågan) då detta inte riktigt visat sig vara en ”En kvalitetsprodukt från Värmland” utan istället visat sig handla om buteljerad whisky ifrån forna Grythyttans Destilleri (?). Varken ett besök på destilleriets hemsida eller Systembolaget ger i dagsläget inte heller någon utförligare info om detta. Nog om det, nu smakar vi! ?

Nordmarkens Whisky Exspecto 50%
 WHISKY: Nordmarkens Whisky Exspecto 
 STYRKA: 50%  ÅR: 2020 ÅLDER: 4 y.o
 REGION: Sverige  TYP: Singlemalt PRIS: 934 kr (50 cl)
 BUTELJERARE: Nordmarkens Destilleri  SB-ART NR:  82183
 PRODUCENT: Nordmarkens Destilleri  LEVERANTÖR: Nordmarkens Destilleri
 ÖVRIG INFO: Fattyp: Ex-Oloroso Sherry Cask

 

Mina omdömen/kommentarer: Nordmarkens Whisky Exspecto 50%

 

DOFT: Mjuk sherrykola-doftande whisky med en färgton som drar åt det mörkare bärnstenshållet. Söta inslag av russin och ekfat.

SMAK: Något lite lättare kolainslag i smaken och där det även tillkommit en lite mer fatsträvig ton som för med sig en lite mer ihållande beska.

ESMAK: Upplever en lite torrare karaktär mot slutet och där även russintonerna är något mindre framstående. Fortfarande dock ganska hög sötma. Och kanske även aningens petrolium-aktig.

HELHET: En sherrywhisky med goda kolatoner och med en tilltagande ekbeskighet är min sammanfattande åsikt om denna. Lite rå bitvis kan jag också tycka men med god potential för framtiden…

TOTALPOÄNG: 13,25 av 20.00 p

Notering: 200519, Sample (TFR)

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 95 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *