Bowmore White Sands 17 y.o 43%

Bowmore, det för övrigt ganska stora destilleriet ute på skotska ön Islay är för egen del en whiskytillverkare som jag tidigt i min whiskykarriär alltid har gillat och har hållit ganska högt pga. sin ganska goda rökighet. Tyvärr har det dock fallit lite grann i glömska och tappat lite av mitt intresse på senare tid och där jag numera inte har smakat eller köpt något därifrån på ganska länge.   

Detta måste ju givetvis försöka åtgärdas och när jag på samplehyllan fick syn på en (också även den lite bortglömd, haha) helt egen införskaffad sample-3a av Bowmore White Sands 17 y.o 43% så måste ju denna nytillkomna nyfikenheten självklart stillas… 🙂

Bowmore White Sands 17 y.o 43%
 WHISKY: Bowmore White Sands
 STYRKA: 43%  ÅR:  – ÅLDER: 17 yo
 REGION: Islay  TYP: Singlemalt PRIS: 825 kr
 DESTILLERI: Bowmore  SB-ART NR: – travel retail –
 PRODUCENT: Bowmore  LEVERANTÖR: Bowmore
 ÖVRIG INFO: Fattyp: ex-bourbon casks

 

Mina omdömen: Bowmore White Sands 17 y.o 43%

DOFT: Lite svårdefinierad till att börja med… lite toffekola kan anas. Även en del torkad frukt. Lite marsipan kanske också ihop med gammalt trä. Blek vanilj och ytterst lätta rökstrimmor.

SMAK: Lite bättre i smaken där den torkade frukten och kolainslaget lirar ganska bra ihop. Även de rökigheten har växt till sig något och går även lite grann på djupet, vilket uppskattas. Vanilj och cederträ är smaknoter som också kan associeras.

ESMAK: Lite rökiga inslag blandat med lite kryddig hetta och kolatoner.

HELHET: Nja, hade nog på förhand hoppats på lite mer ifrån denna. Inte otäck men heller inte helt tilltalande, skulle jag nog tyvärr vilja säga. Lite för anonym rökkaraktär och överlag lite för tråkig och utan några direkta aha-upplevelser mer än lite halvtrevliga toffekola-inslag med ekfatsbetoning.

Ev. kommentar: Drömmer mig tillbaka några år och försöker minnas de första mötena med ”färje”-whiskyn Bowmore Surf som ofta kom att inhandlas på utlandsresor och hur rökigt god man tyckte då den var. Fast även den och när man tittar på våra blindprovspoäng med AWC lämnade en del att önska. Vilket i sin tur får mig att fundera över vilken Bowmore jag hittills har gillat mest… >>> (sök: bowmore)

TOTALPOÄNG: 14,00 / 20,00

[wp_charts title=”whitesands17″ type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”20, 15, 20, 20, 15, 15, 15, 20, 20, 15″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 200613, Sample

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 26 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *