OppigĂ„rds S🌞mmar IPA 6%

Mina semesterdagar börjar sĂ„ sakteliga att tryta och dĂ€r de bestĂ„ende minnena ifrĂ„n denna rent av sagt trĂ„kiga sommaren kĂ€nns ganska lĂ€ttrĂ€knade tyvĂ€rr (pga. Covid–19) och dĂ€r i alla fall inte jag direkt har kĂ€nt varken nĂ„n större reslust  eller nĂ„tt sug efter att besöka stĂ€llen med mycket folk pĂ„… (knappt ens Systembolaget). Att sen vĂ€dret till stora delar har varit skit har ju inte heller gjort saken bĂ€ttre. (typ jĂ€vligt spĂ€tt med sköna, ljumna varma sommarkvĂ€llar att kunna sitta ute lĂ€nge och njuta av god mat o dryck…)

NĂ„vĂ€l, ifrĂ„n det oberonde ölbryggeriet OppigĂ„rds i Hedemora kom det i alla fall ibörjan av juli ut ett öl med just namnet Sommar pĂ„ etiketten och Ă€r en IPA brygd i ”West Coast-stil” som Ă€r tĂ€nkt skall vara vara ett lĂ€skande öl med karaktĂ€r. FĂ„r se, möjligen kanske detta kan bli ett av sommarens höjdpunkter smakmĂ€ssigt sett och dĂ€r freddeboos.se har lyckats nypa ett par flaskor och som jag har smakat…

“Fruktig, balanserad smak med tydlig beska, inslag av apelsinmarmelad, torkade aprikoser, smörkola och tallkĂ„da.” //Sb

Mitt omdöme: OppigĂ„rds S🌞mmar IPA 6%

OppigÄrds Sommar IPA 6%Högt, vitt humledoftande skum som hÀnger kvar en bra stund i glaset. HÀr finns ocksÄ en hel del antydan av bÄde lite grapefrukt, tallkottar och citrus. Lovande!

Smaken (i min mun) kĂ€nns medelfyllig, frĂ€sch och med en uppiggande citrustouch som man vill ha mer av. Tycker ölet har en ganska rund och mjuk munkĂ€nsla med mycket smak och dĂ€r det finns en ganska tydlig och efterföljande beska som trycker pĂ„ utan att bli alltför direkt bitig. Kanske lite i snĂ€llast laget Ă€n vad jag hade hoppats pĂ„ men Ă€ndĂ„ lĂ€ttdrucket, gott och ganska prisvĂ€rt! Gott till grillat! 👍😀

★★★★★★★☆☆☆ 7/10 p

RĂ„varor: Pilsner-, mĂŒnchner- och vetemalt samt humle av sorterna columbus, cashmere, equanot och simcoe.
OG
: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: –

Notering: 200730, FAN – Se alla smakade ölsorter

SORT: OppigĂ„rds S🌞mmar IPA 6%  SB ART.NR: 11031
TYP: IPA (Indian Pale Ale)  STYRKA: 6%
PRIS: 29,90 kr (500 ml)  LAND:
PRODUCENT: OppigÄrds Bryggeri
 LEVERANTÖR: OppigĂ„rds Bryggeri
God (Verkligen intressant och hÀr hÀnder det trevliga grejer)

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

[Musiktips – frĂ„n freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
⇱ Join / Follow / Connect: ⇠
Twitter Facebook Instagram

 

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte.