Oppigårds S?mmar IPA 6%

Mina semesterdagar börjar så sakteliga att tryta och där de bestående minnena ifrån denna rent av sagt tråkiga sommaren känns ganska lätträknade tyvärr (pga. Covid–19) och där i alla fall inte jag direkt har känt varken nån större reslust  eller nått sug efter att besöka ställen med mycket folk på… (knappt ens Systembolaget). Att sen vädret till stora delar har varit skit har ju inte heller gjort saken bättre. (typ jävligt spätt med sköna, ljumna varma sommarkvällar att kunna sitta ute länge och njuta av god mat o dryck…)

Nåväl, ifrån det oberonde ölbryggeriet Oppigårds i Hedemora kom det i alla fall ibörjan av juli ut ett öl med just namnet Sommar på etiketten och är en IPA brygd i ”West Coast-stil” som är tänkt skall vara vara ett läskande öl med karaktär. Får se, möjligen kanske detta kan bli ett av sommarens höjdpunkter smakmässigt sett och där freddeboos.se har lyckats nypa ett par flaskor och som jag har smakat…

”Fruktig, balanserad smak med tydlig beska, inslag av apelsinmarmelad, torkade aprikoser, smörkola och tallkåda.” //Sb

Mitt omdöme: Oppigårds S?mmar IPA 6%

Oppigårds Sommar IPA 6%Högt, vitt humledoftande skum som hänger kvar en bra stund i glaset. Här finns också en hel del antydan av både lite grapefrukt, tallkottar och citrus. Lovande!

Smaken (i min mun) känns medelfyllig, fräsch och med en uppiggande citrustouch som man vill ha mer av. Tycker ölet har en ganska rund och mjuk munkänsla med mycket smak och där det finns en ganska tydlig och efterföljande beska som trycker på utan att bli alltför direkt bitig. Kanske lite i snällast laget än vad jag hade hoppats på men ändå lättdrucket, gott och ganska prisvärt! Gott till grillat! 🙂

★★★★★★★☆☆☆ 7/10 p

Råvaror: Pilsner-, münchner- och vetemalt samt humle av sorterna columbus, cashmere, equanot och simcoe.
OG
: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: –

Notering: 200730, FAN – Se alla smakade ölsorter

SORT: Oppigårds S?mmar IPA 6%  SB ART.NR: 11031
TYP: IPA (Indian Pale Ale)  STYRKA: 6%
PRIS: 29,90 kr (500 ml)  LAND:
PRODUCENT: Oppigårds Bryggeri
 LEVERANTÖR: Oppigårds Bryggeri
God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *