Paulaner Oktoberfest Bier 6.0%

Hösten är i antågande och oktoberölen har börjat trilla in och där jag tänkte skulle passa på att njuta lite av min helgledighet så här mitt i veckan tillsammans med ett München-öl ifrån Paulaner-bryggeriet. ?

”Maltig smak med inslag av knäckebröd, honung, aprikos och apelsin” //Sb

Mitt omdöme: Paulaner Oktoberfest Bier 6.0%

Ett lite halvdisigt, ljust honungsfärgat öl som bjuder på en lätt maltig ton i doften tillsammans med svaga citrusinslag, hö, honung och ljust bröd. Skummet är småbubbligt, vitt och ganska kvarhängande. 

Smaken som följer i doftens tecken ganska mycket är ganska lätt till sin karaktär och där möjligen lite apelsin och mera spannmål har tillkommit. Tycker mig även ana en lätt metallisk nyans i de bortre regionerna när jag smakar på detta ölet.

Överlag tycker jag detta är ett lättdrucket, fräscht och gott öl med ganska svag beska men där smakinslagen är ganska ljusa och lite anonymt bleka. Ett öl man kan dricka många av och sen inte komma ihåg vad man druckit… 🙂

★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 p

RÅVAROR: Kornmalt
OG
: – | FG: – | IBU:  | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info:

Notering: 201006, FAN – Se alla smakade ölsorter

SORT: Paulaner Oktoberfest Bier  SB ART.NR: 1323
TYP: IPA (India Pale Ale)  STYRKA: 6,0%
PRIS: 22,50 kr (500 ml)  LAND:
PRODUCENT: Paulaner Brauerei
 LEVERANTÖR: Spendrups Bryggeri AB
Ganska god (Inga fel men står inte ut så mycket. Den är nästan “där”!)

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *