High Coast Silent Mills Collection 03 Svanö 51%

Den svenska singlemalten Silent Mills 03 – Svanö ifrån destilleriet High Coast Whisky består till 91,1% av rökig whisky med en fenolhalt av 40-46 ppm. 100% av whiskyn har lagrats på bourbonfat och där 18% av whiskyn är lagrad den större tiden på svensk ek. Svanö är inte kylfiltrerad eller har nån tillsatt färgkulör.

Detta är en bloggpost baserad på ett eget helt privat införskaffat smakprov (sample) av denna whisky.

High Coast Silent Mills Collection 03 Svanö 51%
 
 WHISKY: High Coast Silent Mills Collection 03 Svanö 51%
 STYRKA: 46% BUTELJERAD: 2021 ÅLDER: ca 8,38 år
 REGION: Sverige TYP: Singlemalt PRIS: 799 kr (50 cl)
 PRODUCENT: High Coast Whisky SB-ART NR:  40891
 DESTILLERI: High Coast Whisky LEVERANTÖR: High Coast Whisky
 ÖVRIG INFO: Fat: bourbon och svensk ek, Fenolhalt: 39 ppm, # of btl: 6 674 st. Säljstart: 13/4 – 2021

 

Mina omdömen: High Coast Silent Mills Collection 03 Svanö 51%

DOFT: Inledningsvis är det en ganska träig, fataktig bourbon-doft som man först får bekanta sig med. Sen följer dova päroninslag tillsammans med en viss torvighet och lite ingefära. Jag får även en lättare känning av mjukt sköljmedel här i doften. Tycker det är en god doft men som är lite utmanande och kräver sin tid…

SMAK: Här anas ganska direkt en rökigare ton som inte fanns med från början och där de träiga inslagen har mörknat lite mer och där även smakreferensen röda (sura) vinbär poppar upp i mitt huvud. Här finns även lite vaniljsötma och en förlängd torvighet…

ESMAK: …som drar ut på smaken och även sätter sitt avtryck i den ganska långa eftersmaken. Tycker rökinslaget är lite svårdefinerat och här finns det även en lite överraskande citrus-sur-besk ton som inte heller tidigare har aviserat sin närvaro utan kommer fram mot slutet.

HELHET: En både ljus och lite mörkare whisky i sin framtoning och där det finns en del ekighet och träighet att fördjupa sig i och njuta av. Litet minus för min del gällande den något surbeska undertonen som jag inte riktigt blir kompis med. Valde denna gången att smaka whiskyn neat, dvs. helt ovattnad. Tyckte i övrigt att den trevliga rökigheten först triggade intresset en del men sedan kom av sig lite grann och blev lite mera diffus i smaken.

Ev. kommentar: Noteras bör att priset avser endast 50-cl flaska.

TOTALPOÄNG: 14,75 p av 20,00 p

Notering: 210525, Sample (TTO)
Fotokredit: (Lånad flaskbild) High Coast Whisky 

Vad tycker andra whiskybloggare om samma whisky:

Whiskynörden | Tjeders Whisky | WhiskyTower | The Sprit News | Malter Magasin |

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 72 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *