Glenmorangie The Cadboll (Legends Collection) 43%

Idag tänkte jag hugga in på en privat införskaffad sample av en Travel Retail-whisky ifrån Glenmorangie och som är ett av de mest storsäljande destillerierna ifrån det skottska höglandet, beläget strax intill havsviken Dornoch Firth.

The Cadboll (Legends) är en ej åldersangiven (nas) whisky som inledningsvis lagrats på bourbon-fat innan den har fått sin finish på fat som tidigare innehållit viner gjorda på druvsorterna Muscat och Sémillion. 

Glenmorangie The Cadboll (Legends Collection) 43%

 

 

 WHISKY: Glenmorangie The Cadboll (Legends)
 STYRKA: 43%  LANSERAD:  ÅR: NAS
 REGION: Highlands  TYP: Singlemalt  PRIS: £75
 DESTILLERI: Glenmorangie  SB-ART NR:
 PRODUCENT: Glenmorangie  LEVERANTÖR:
 NON-CHILL FILTERED:  NATURAL COLOR:
 ANTAL FLASKOR:  FENOLHALT:
 FATTYP: Bourbon-fat med finish på Muscat- och Sémillon-vinfat.
 ÖVRIG INFO: Legends Collection

 

Mina omdömen: Glenmorangie The Cadboll (Legends Collection) 43%

Glenmorangie The Cadboll (Legends Collection) 43%DOFT: 3,50 Mjuk, maltig nos där man även kan ana ett litet vinöst inslag tillsammans med en del bourbon. Här finns också nyanser av kakdeg, menthol och torkat apelsinskal. En trevlig, något söt och ganska njutbar doft.

SMAK: 3,75 Mycket rund och mjuk smak med torkad fruktighet, kakdeg och där en lite uppiggande mintpastill ger sitt avtryck ju längre resan går. Här finns också tidigare nämnda apelsinskalston (jag tänker på ambrosia-kaka med syltad apelsin ovanpå) samt även lite torkat gräs.

ESMAK: 3,50 Fortsatt även ganska rund smak mot slutet och där man möjligen anar en något lite torrare munkänsla och där vinösiteten nu är något mera avtrubbad. En liten hetare och pepprigare stegring finns här också.

HELHET: 3,75 Överlag tycker jag, även om allt är gott och utan några större anmärkningar att detta blir något liiiite tråkigt och långrandigt i längden för att få mina smaklökar att tjuta av glädje. Detta är en ganska lågmäld, mjuk och rund whisky som garanterat även går hem hos nybörjaren som nyss har påbörjat sin whiskyresa. Litet plus i kanten då 43% är bättre en bara 40… men tyvärr ändå lite i klenaste laget, för min del.

TOTALPOÄNG: 14,50 p av 20,00 p

Notering: 211006, (FAN)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

2 svar på ”Glenmorangie The Cadboll (Legends Collection) 43%”

    1. Hej Per, nått svenskt pris vet jag tyvärr inte. Smakade bara en sample av denna ifrån en whiskyvän och till whiskyinlägget har en lånad bild från nätet samt angivet pris inhämtats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *