Laggan Mill Secret Islay Rioja Cask Matured Cooper´s Choice (2022) 56%

En ej ursprungsangiven och buteljerad *hemlig* whisky ifrån Islay, kan det kanske vara nått?

Ja, vet man vad Glasgowföretaget Vintage Malt Whisky Company pysslar med och där man kanske troligtvis redan tidigare har hört talas om whiskymärket Cooper´s Choice så har det åter blivit dags att spetsa öronen. I dagarna släpptes nämligen ännu en whisky ifrån ”kvarnen vid sänkan” ifrån ett utvalt fat på vårt monopol och där freddeboos.se har haft den stora lyckan att få testa några samplade droppar av denna.

Laggan Mill Secret Islay Rioja Cask Matured Cooper´s Choice (2022) 56% är som namnet antyder en fatstyrkestark whisky och som har lagrats på ett utvalt Rioja-fat. I vanligt ordning kommer whiskyn ifrån ett hemligt och ej angivet destilleri och där alla flaskorna (330 st) denna gången har adresserats oss whiskyälskare här i Sverige och där det är dryckes- och whiskyimportören Symposion – House of Taste som sköter leveransen. Det här blir man ju riktigt nyfiken på!!

Detta är en whiskypost baserad på en ’freebee-sample’ till freddeboos-bloggen.

Laggan Mill Secret Islay Rioja Cask Matured Cooper´s Choice (2022) 56%Laggan Mill Secret Islay Rioja Cask Matured Cooper´s Choice (2022) 56%
 
 WHISKY: Laggan Mill Secret Islay Rioja Cask Matured Cooper´s Choice (2022) 56%
 STYRKA: 56%  ÅR: 2022 ÅLDER: NAS
 REGION: Islay  TYP: Singlemalt PRIS: 780 kr
 DESTILLERI: *ej angivet*  SB-ART NR:  41410
 PRODUCENT: Vintage Malt Whisky Company  LEVERANTÖR: Symposion AB
 ÖVRIG INFO: Fattyp: Rioja Cask Matured, Antal flaskor: 330 st
 
Mina omdömen: Laggan Mill Secret Islay Rioja Cask Matured Cooper´s Choice (2022) 56%

DOFT: 4,50/5,00 p Sotig nos med inslag av både lite rökig bbq-sås och aska men framför allt kreosot. Här finns också blandade inslag av både blöt vedbrasa, lädersoffa och torv. Lägg där till även en lätt sötvinös ton som också bär med sig lite röda bär. Denna kan och vill man sniffa länge på! Mycket gott!

SMAK: 4.50/5,00 p Intensiv, fyllig och fullbordad smak som ovattnad tar för sig lite grann och är en rejäl käftsmäll full med godsaker. Sötsotiga inslag blandas med en underliggande eksträvhet, tjära och röda bär. Svag beska möter lite lädersträva toner och där det även kan anas några röda vinbär emellan de goda och ganska fylliga rökpuffarna som kommer lite av och till och som även har lite hetta i sig. Anar en del härlig kreosot-nyans även här. (vem älskar ju inte doften av gammal telefonstolpe?)

ESMAK: 4.25/5,00 p Lite sherryinspirerad whisky som har både lite söta tongångar och även lite lätt strama inslag av både läder- och röda vinbärs-karaktär. I botten en bärande och nästan krämig ekfatston som förlänger smaken tillsammans med de riktigt goda och lätt medicinala rökinslaget.

HELHET: 4.50/5,00 p En riktig bra Islay-whisky som bjuder både näsa och gom på en riktigt trevlig åktur. Ja, om man gillar sin whisky något sherrysöt, kraftfull och med en sotaskig rökighet, förstås. Bra pris dessutom, detta vill jag definitivt ha mera utav!!

TOTALPOÄNG: 17,75 / 20,00 p

Notering: 230429, Varuprov/sample (Symposion)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 197 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *