Glenallachie 8 yo batch 2 (The Boutique-y Whisky Company) 53.9%

Fick en inbjudan till ”En utfryst original bottling” – och som hostades av @jimtorarpKneippen Whisky och där det fanns en öppning i min kalender och möjlighet att kunna hänga med på. Provningen bestod av ett sju sorters stort startfält med ej namngiven whisky och där vi deltagare var uppkopplade hemifrån via Google Meet. (Ett för övrigt ganska smidigt och kul sätt att kunna dela några drams med andra whiskyinbitna, kunna diskutera och få höra andras tankar och åsikter i realtid).

Glenallachie 8 yo batch 2 (The Boutique-y Whisky Company) 53.9%
 
 WHISKY:  Glenallachie 8 yo batch 2 (The Boutique-y Whisky Company) 53.9%
 STYRKA:  53,9%  ÅR:  ÅLDER: 8 yo
 REGION:  Speyside  TYP: Singlemalt  PRIS: ca 870 kr
 DESTILLERI:  Glenallachie  SB-ART NR:    
 PRODUCENT:  TBWC  LEVERANTÖR:  TBWC
 ÖVRIG INFO:  –
 
Mina omdömen: Glenallachie 8 yo batch 2 (The Boutique-y Whisky Company) 53.9%

DOFT: Träaktig, lätt mandelbetonad doft med inslag av sultanrussin och där doften även har en viss dovhet i sig. Här finns också instick av lite sötma och kokade frukter som man blir mera nyfiken på.

SMAK: God maltighet som är lätt fruktbetonad och där även sultanrussin kommer till mig lite grand när jag smuttar på denna whiskyn. Trots det lite dova som hittades i doften finns det ändå en tilltalande frisk/fräsch ton som känns ganska fyllig och är väl balanserad. I min mun en god whisky!

ESMAK: Uppfattar en lättare strävhet i den ganska långa eftersmaken och där de även möjligen, tillsammans med den god fruktigheten också kan anas ett svagt stråk av sherrytoner.

HELHET: En god whisky med en ganska snygg och cool flasketikett och där whiskyn överlag känns välgjord. Att få känna lite mer av sherrytonerna hade väl kanske kunnat höja den ett litet snäpp till…

TOTALPOÄNG: 15,75 / 20,00

Onlineprovning - "En utfryst original bottling" - Av @jimtorarp (Kneippenwhisky) Lineupen (ej i startordningen) vid provningen ”En utfryst original bottling”

Notering: 230608,  – Onlineprovning – ”En utfryst original bottling” – Av @jimtorarp (Kneippen Whisky)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 72 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *